Ohita
Visman Harri Koponen on nimetty Lappeenrannan teknillisen yliopiston Professor of Practiceksi
Visman Harri Koponen on nimetty Lappeenrannan teknillisen yliopiston Professor of Practiceksi

Tiedote -

Visman Harri Koposesta LUT-yliopiston Professor of Practice

Visma Solutions Oy:n yhteiskuntasuhdevastaava Harri Koponen on nimetty Lappeenrannan teknillisen yliopiston Professor of Practiceksi 1.10.2018 alkaen. Tuotantotalouteen painottuvassa osa-aikaisessa tehtävässään Koponen luo yliopiston ja yritysten välille suhteita. Digitalisaation asiantuntijana hän myös edistää siihen liittyvää tutkimusta ja koulutusta.

Koponen on urallaan kehittänyt tieto- ja viestintätekniikan mahdollistamia liiketoimintoja Suomessa ja ulkomailla sekä toiminut julkisyksityisen digitalisaation puolestapuhujana. Vismalla Koponen on aiemmin kehittänyt Visma Sign -sähköisen allekirjoituspalvelun ekosysteemiä ja laajentanut palvelun muihin Pohjoismaihin. Professor of Practice -tehtävän ohessa hän jatkaa nykyisessä tehtävässään yhteiskuntasuhdevastaavana.

Yhteiskunnallisella tasolla Koponen peräänkuuluttaa nopeaa osaamisen uusiutumista. Sen onnistumisessa koulutus ja elinikäinen oppiminen ovat merkittävässä asemassa, sillä Suomen vauraus syntyy korkean teknologian osaamisella ja sen mahdollistamalla liiketoiminnalla.

”Visman vahva rooli koko pohjoisen Euroopan digitransformaatiossa ilmentää korkean osaamisen merkitystä yhteiskunnassa. LUT on yrityksiä syvästi ymmärtävä tiedeyliopisto. Tavoitteet osaamisen jatkuvassa kasvattamisessa ja lopulta menestymisessä globaalikilpailussa ovat täysin yhteiset, vaikka keinot ovatkin erilaisia. Uskon vahvasti uusien yhteyksien, uusien yhteistyömuotojen ruokkivan menestystä kaikille osallisille”, Koponen summaa.

”Yliopiston tavoitteena on vahvistaa innovointia ja vaikuttavuutta elinkeinoelämään. Tässä Harri Koposen tuoma akateemisen maailman ulkopuolinen osaaminen on hyvin tärkeässä asemassa”, LUTin rehtori Juha-Matti Saksa sanoo.

”Koposella on vahvat näytöt digitalisaation hyödyntämisestä liiketoiminnassa sekä laajat verkostot elinkeinoelämässä. Olemme äärimmäisen iloisia saadessamme kovan luokan asiantuntijan joukkoomme”, tuotantotalouden osastonjohtaja Janne Huiskonen jatkaa.

Koposen tavoitteena on saada yritysten ja LUTin asiantuntijoiden välille konkreettisia yhteistyön muotoja.

”Koko yliopistoyhteisön osaaminen tulee tuoda ymmärrettävästi ja helposti yritysten käyttöön. Uskon myös, että itäisellä kasvukäytävällä, Lahti-Kouvola-Lappeenranta-Venäjä-väylällä, on paljon mahdollisuuksia ja kansallisesti koko ajan kasvava merkitys”.

Lisätietoja:
Harri Koponen, Senior advisor, public affairs, Visma Solutions Oy, +358 44 500 0020
Juha-Matti Saksa, rehtori, LUT-yliopisto, +358 40 016 6659

Lappeenrannan teknillisen yliopiston muut Professor of Practicet ovat oikeustieteiden kandidaatti Atte Jääskeläinen, professori Anssi Vanjoki, tutkija Pekka Sutela ja Venäjän asiantuntija Seppo Remes. Professor of Practicen tehtävä on kansainvälinen käytäntö. Tehtävään valitaan tyypillisesti korkeatasoinen käytännön osaaja, kuten elinkeinoelämän tai julkisen sektorin johtaja, jolla on asiantuntemusta ja vaikuttavuutta yliopiston kannalta merkittävillä aloilla. Tarkoituksena on jakaa ja siirtää käytännön ajankohtaista tietoa opetuksen ja alan kehittämiseen sekä rakentaa verkostoja elinkeinoelämään ja vahvistaa yhteiskuntasuhteita.

Aiheet

Kategoriat


Visma tehostaa yritysten toimintaa tarjoamalla ohjelmistoja, kaupankäyntiratkaisuja, vähittäiskaupan IT-ratkaisuja sekä IT-alan projekti- ja konsultointipalveluita. Visma sujuvoittaa ja digitalisoi liiketoimintaprosesseja sekä yksityisen että julkisen sektorin asiakkaille. 800 000 asiakasta Pohjois-Euroopassa käyttää Visman tuotteita ja palveluita. Visma-konsernissa on yli 8500 työntekijää, ja vuonna 2017 sen liikevaihto oli 9 146 miljoonaa Norjan kruunua (n. 964 milj. euroa).

Suomessa jo yli 1200 Visman asiantuntijaa auttaa asiakkaitaan pysymään askeleen edellä ohjelmistoratkaisujen ja IT-konsultoinnin avulla.

Kotisivu: visma.fi.

Yhteyshenkilö/-t

Sanna Burton

Sanna Burton

Lehdistön yhteyshenkilö Viestintäjohtaja Suomen Visma-yhtiöiden lehdistökontakti 050 322 5222

Visma sujuvoittaa liiketoimintaasi: Ohjelmistot - IT-projektit ja -konsultointi

Visma rakentaa toimivampaa yhteiskuntaa kehittämällä liiketoimintakriittisiä ohjelmistoja ja palveluja. Parannamme ihmisten arkea sujuvoittamalla ja automatisoimalla yritysten ja organisaatioiden päivittäisiä tehtäviä. Konserni toimii Pohjois-Euroopan lisäksi Keski- ja Itä-Euroopassa, Benelux-maissa ja Latinalaisessa Amerikassa. 14 000 työntekijää, 1 200 000 yksityisen ja julkisen sektorin asiakasta ja 2,1 mrd. euron liikevaihto vuonna 2021 sitouttavat meidät työskentelemään kohti parempaa huomista. www.visma.fi

Visma
Keskuskatu 3
00100 Helsinki
Finland