Ohita
Visman Ari-Pekka Salovaara on nimitetty ensimmäisenä suomalaisena Visman kansainvälisen divisioona-tason johtoon
Visman Ari-Pekka Salovaara on nimitetty ensimmäisenä suomalaisena Visman kansainvälisen divisioona-tason johtoon

Tiedote -

Visman Ari-Pekka Salovaara kansainvälisten ohjelmistoyritysten johtoon

Ohjelmistotalo Visma Solutionsin toimitusjohtaja Ari-Pekka Salovaara on nimitetty ensimmäisenä suomalaisena Visman kansainvälisen divisioona-tason johtoon. Yhteenlaskettuna Salovaaran johtaman liiketoiminnan arvo on 3 miljardia euroa.

Visman uuden Lower SMB -divisioonan muodostavat konsernin nopeimmin kasvavat yritykset. Ari-Pekka Salovaaran vastuulla on kuusi yritystä: Visma Solutions Oy (Suomi), Visma SPCS (Ruotsi), Tripletex (Norja), e-conomic (Tanska), Datalön (Tanska) and Saldeo (Puola). Yhteenlaskettuna Salovaaran johtaman liiketoiminnan arvo on 3 miljardia euroa. Hän toimii yritysten hallituksen puheenjohtajana ja hänellä on tulosvastuu koko yritysryppäästä.

“Jos Lower SMB -yritysrypästä tarkasteltaisiin yksittäisenä yhtiönä, se olisi Euroopan suurin yritysohjelmistojen SaaS-yhtiö 250 miljoonan toistuvalla liikevaihdolla ja yli puolella miljoonalla asiakkaalla. Tavoitteenani on, että 4 vuoden päästä meillä on 3-4 unicorn-yhtiötä, joissa jokaisessa SaaS-liikevaihto on yli 100 miljoonaa euroa ja yhtiön arvo yli miljardin", Salovaara kertoo.

Unicorn-yhtiöksi kutsutaan miljardin dollarin arvoista yksityistä teknologiayhtiötä. Pohjoismaissa on tällä hetkellä vain kaksi unicorn-yhtiötä ja maailmassakin vain 266 kappaletta.

“Ari-Pekan johtamistaidot sekä pitkä kokemus toimitusjohtajana tekevät hänestä avainpelaajan. Hän on luonut Visma Solutionsiin vahvan johtoryhmän sekä matalahierarkisen, oma-aloitteisen ja tavoitteellisen yrityskulttuurin. Toivomme hänen vievän oppeja ja näkemystä myös muihin Visman yhtiöihin", kertoo Visman Software SMB-divisioonan johtaja Steffen Torp.

Visma Solutionsin uusi toimitusjohtaja pyritään löytämään talon sisältä lähikuukausien aikana.

Lappeenrantalainen Ari-Pekka Salovaara aloitti yritystoiminnan vuonna 2002 opiskelujensa ohessa. Yksi merkittävimmistä menestystarinoista on Severa Oy, jonka Ari-Pekka perusti yhdessä Jari Kärkkäisen kanssa vuonna 2004. Ari-Pekka toimi yrityksen toimitusjohtajana ja yritys kasvoi hämmästyttävällä vauhdilla vuodesta toiseen.

Visma osti Severa Oy:n vuonna 2010 ja nykyään se tunnetaan nimellä Visma Solutions Oy. Ohjelmistoyhtiöllä on 170 000 yritystä asiakkaana, joista puolet on Suomessa ja puolet ulkomailla. Yritys on kasvanut lähes 900% vuosien 2011-2018 aikana. Kasvun lisäksi Ari-Pekka on onnistunut luotsaamaan yhtiöstä erittäin kannattavan, työntekijöitä unohtamatta. Ari-Pekka työskentelee myös useiden yritysten hallituksissa mm. Nordic Business Forum Oy:ssä. Lisäksi hän tekee enkelisijoituksia kasvuyhtiöihin. Ari-Pekka sai Vuoden Nuori Menestyjä -palkinnon vuonna 2018.

Lisätietoja:
Ari-Pekka Salovaara, Lower SMB Division Director, Visma, +358 44 056 3966

Aiheet


Visma tarjoaa ohjelmistoja ja palveluja, jotka yksinkertaistavat ja digitalisoivat keskeisiä liiketoimintaprosesseja sekä yrityksissä että julkisella sektorilla. Konserni toimii Pohjois-Euroopan lisäksi Keski- ja Itä-Euroopassa sekä Benelux-maissa. Yli 9500 työntekijää, yli 1 000 000 asiakassopimusta ja 1,2 mrd. euron liikevaihto vuonna 2018 tekevät Vismasta yhden Euroopan johtavista ohjelmistoyhtiöistä. www.visma.fi

Suomessa jo yli 1300 Visman asiantuntijaa auttaa asiakkaitaan pysymään askeleen edellä ohjelmistoratkaisujen ja IT-konsultoinnin avulla.

Kotisivu: visma.fi.

Yhteyshenkilö/-t

Sanna Burton

Sanna Burton

Lehdistön yhteyshenkilö Viestintäjohtaja Suomen Visma-yhtiöiden lehdistökontakti 050 322 5222

Liittyvä sisältö

Visma sujuvoittaa liiketoimintaasi: Ohjelmistot - IT-projektit ja -konsultointi

Visma rakentaa toimivampaa yhteiskuntaa kehittämällä liiketoimintakriittisiä ohjelmistoja ja palveluja. Parannamme ihmisten arkea sujuvoittamalla ja automatisoimalla yritysten ja organisaatioiden päivittäisiä tehtäviä. Konserni toimii Pohjois-Euroopan lisäksi Keski- ja Itä-Euroopassa, Benelux-maissa ja Latinalaisessa Amerikassa. 14 000 työntekijää, 1 200 000 yksityisen ja julkisen sektorin asiakasta ja 2,1 mrd. euron liikevaihto vuonna 2021 sitouttavat meidät työskentelemään kohti parempaa huomista. www.visma.fi

Visma
Keskuskatu 3
00100 Helsinki
Finland