Ohita
Visma on tehnyt pääomasijoituksen tamperelaisen startup FabricAI Oy:n kasvun tukemiseksi
Visma on tehnyt pääomasijoituksen tamperelaisen startup FabricAI Oy:n kasvun tukemiseksi

Tiedote -

Visma tukee pääomasijoituksellaan kirjanpidon tekoälyä kehittävän FabricAI Oy:n kasvua

Ohjelmistoyhtiö Visma on lähtenyt tukemaan kirjanpidon tekoälyä kehittävän startup FabricAI Oy:n kasvua pääomasijoituksella. Rahoitus käytetään kasvun vauhdittamiseen, tuotekehitykseen sekä kansainvälistymiseen.

Visma on tehnyt pääomasijoituksen tamperelaisen startup FabricAI Oy:n kasvun tukemiseksi. Vuonna 2018 perustetun FabricAI:n kehittämä tekoälysovellus automatisoi ostolaskujen käsittelyn. Rahoitus käytetään kasvun vauhdittamiseen, tuotekehitykseen sekä kansainvälistymiseen.

FabricAI:n asiakkaina on Suomen suurimpia tilitoimistoja, yrityksiä sekä julkisen sektorin toimijoita. Tällä hetkellä tekoälysovelluksella käsitellään yli 400 suomalaisen yrityksen ostolaskut. FabricAI työllistää 6 henkilöä.

Visma tukee FabricAI:n kehitystä sijoituksella ja olemalla mukana vähemmistöosakkaana.

“FabricAI on markkinoiden edistyksellisin ratkaisu tekoälyn soveltamisessa taloushallinnon automaatioon. Haluamme tukea suomalaista tekoälyosaamista ja auttaa sitä pääsemään myös kansainvälisille markkinoille. Olemme vakuuttuneet FabricAI:n tiimin ainutlaatuisesta osaamisesta ja uskomme, että FabricAI:lla on erinomaiset mahdollisuudet kasvaa nopeasti Suomessa ja kansainvälisesti. FabricAI pystyy tuottamaan merkittävää lisäarvoa Visman lähes miljoonan asiakkaan ekosysteemille”, toteaa Visma Finland Holdingin hallituksen jäsen Juha Mäntylä.

”Rahoituksella on suuri merkitys sekä yritykselle että työntekijöillemme. Tämä on myös vahva luottamuksen signaali yrityksemme visiota ja kehittämäämme tekoälyä kohtaan. Saamamme rahoitus tarjoaa meille mahdollisuuden panostaa aikaisempaa enemmän tuotekehitykseen ja vauhdittaa mahdollisimman pitkälle automatisoidun taloushallinnon vision toteutumista”, kertoo FabricAI:n toimitusjohtaja Jarkko Tolvanen.

“Olemme viimeisen vuoden aikana varmistaneet tekoälyn hyödyt asiakkaidemme kanssa tuotantokäytössä. Seuraavat askeleet tulevat olemaan markkinoinnin aloittaminen ja toiminnan skaalaaminen Suomessa ja ulkomailla”, jatkaa Tolvanen.

Lisätietoja:
Juha Mäntylä, hallituksen jäsen, Visma Finland Holding Oy, +358 400 406 767
Jarkko Tolvanen, toimitusjohtaja, FabricAI Oy, +358 50 5219152

Linkit

Aiheet

Kategoriat


Visma tarjoaa ohjelmistoja ja palveluja, jotka yksinkertaistavat ja digitalisoivat keskeisiä liiketoimintaprosesseja sekä yrityksissä että julkisella sektorilla. Konserni toimii Pohjois-Euroopan lisäksi Keski- ja Itä-Euroopassa sekä Benelux-maissa. Yli 11 000 työntekijää, 1 000 000 asiakassopimusta ja 1,5 mrd. euron liikevaihto vuonna 2019 tekevät Vismasta yhden Euroopan johtavista ohjelmistoyhtiöistä.

Suomessa jo 1400 Visman asiantuntijaa auttaa asiakkaitaan pysymään askeleen edellä ohjelmistoratkaisujen ja IT-konsultoinnin avulla.

Kotisivu: visma.fi.

Yhteyshenkilö/-t

Sanna Burton

Sanna Burton

Lehdistön yhteyshenkilö Viestintäjohtaja Suomen Visma-yhtiöiden lehdistökontakti 050 322 5222

Visma sujuvoittaa liiketoimintaasi: Ohjelmistot - IT-projektit ja -konsultointi

Visma rakentaa toimivampaa yhteiskuntaa kehittämällä liiketoimintakriittisiä ohjelmistoja ja palveluja. Parannamme ihmisten arkea sujuvoittamalla ja automatisoimalla yritysten ja organisaatioiden päivittäisiä tehtäviä. Konserni toimii Pohjois-Euroopan lisäksi Keski- ja Itä-Euroopassa, Benelux-maissa ja Latinalaisessa Amerikassa. 14 000 työntekijää, 1 200 000 yksityisen ja julkisen sektorin asiakasta ja 2,1 mrd. euron liikevaihto vuonna 2021 sitouttavat meidät työskentelemään kohti parempaa huomista. www.visma.fi

Visma
Keskuskatu 3
00100 Helsinki
Finland