Ohita
Visma ostaa Latvian suurimman ERP-järjestelmätarjoajan ja laajentaa läsnäoloaan Baltiassa

Tiedote -

Visma ostaa Latvian suurimman ERP-järjestelmätarjoajan ja laajentaa läsnäoloaan Baltiassa

Oslo 18. kesäkuuta 2014

Ensimmäisen Latviasta tekemänsä yritysoston myötä Visma työntyy nyt syvemmälle Baltian alueelle. Visma ostaa FMS Groupin, joka on Latvian johtava yritysten toiminnanohjaukseen suunniteltujen ERP (Enterprise Resource Planning) ja liiketoimintatiedon hallintaan tarkoitettujen BI (Business Intelligence) -ohjelmistojen tarjoaja. FMS Groupilla on Latviassa yli 30 prosentin markkinaosuus. Yrityskauppa laajentaa Visman läsnäoloa Itämeren alueella hyvin merkittävästi. 

– FMS:n ostaminen on osa Visman kasvustrategiaa ja meidän keskittymistämme ERP- ja BI-ohjelmistoihin. Visma on jo pitkään tarkastellut erilaisia kasvumahdollisuuksia Baltian markkinoilla, ja olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että olemme päässeet sopimukseen FMS:n kanssa. Visma on jo läsnä Liettuassa, ja uskomme, että nyt avautuu uusia mahdollisuuksia edetä alueella eteenpäin. Lisäksi Pohjoismaat ja Baltia ovat liiketoiminnallisesti läheisesti kytköksissä toisiinsa, ja koska maat ovat EU:n jäseniä, sen myötä voi uskoaksemme tarjoutua kasvumahdollisuuksia kun samanaikaisesti myös maiden BKT:t ovat kehittymässä positiivisesti. Tavoitteenamme on luoda uutta kasvua ja hyödyntää Visman vahvaa tuote- ja palveluportfoliota Itämeren alueella. FMS on tärkeä hankinta, yhtiöllä on vahva tuotevalikoima ja hyvä asiakaskunta sekä erittäin osaava tiimi, Visman toimitusjohtaja Øystein Moan luonnehtii.

– Olemme jo jonkin aikaa etsineet kumppania, joka voi auttaa meitä kasvamaan ja tuoda meille modernia teknologiaa. Tältä pohjalta lähestyimme äskettäin Vismaa, ja olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että olemme nyt voineet lyödä sopimuksen lukkoon. FMS:lle on tärkeää olla osa vahvaa pohjoismaista yhtiötä, joka voi auttaa kehittämään FMS:ää tulevina vuosina. Meidän johtoryhmämme ja kaikki työntekijämme ovat erittäin motivoituneita liittymään osaksi Vismaa, FMS:n toimitusjohtaja Janis Bergs kertoo.

Lisätietoja antaa:

Øystein Moan, CEO, Visma AS, +47 920 80 000

FMS lyhyesti:

FMS on Latvian johtava ERP- ja BI-järjestelmien tarjoaja ja ohjelmistokonsultti. Yhtiö on julkisen sektorin ja suurasiakkaiden tärkein järjestelmäntoimittaja. Vuonna 2013 yhtiön henkilöstömäärä oli 197. Yhtiöllä on toiminnanohjaus- ja liiketoimintatiedon hallintajärjestelmistä yli 20 vuoden kokemus.

Aiheet

Kategoriat


Visma tehostaa yritysten toimintaa tarjoten ohjelmistoja, ulkoistuspalveluita, kaupankäyntiratkaisuja, vähittäiskaupan IT ratkaisuja sekä IT projekti- ja konsultointipalveluita. Visma digitalisoi liiketoimintaprosesseja julkisen sektorin ja yksityisen sektorin asiakkaille. 340 000 asiakasta Pohjois-Euroopassa käyttää Visman tuotteita ja palveluita. Visman tarjoamia ratkaisuja palveluina ostaa yli 330 000 asiakasta. Visma-konsernissa on yli 6 100 työntekijää ja vuonna 2013 sen liikevaihto oli 6 500 miljoonaa Norjan kruunua. Suomessa Vismalla on yli 900 henkilöä ja yli 50 000 asiakasta. Lisää tietoa yrityksestä: www.visma.com.

Yhteyshenkilö/-t

Sanna Burton

Sanna Burton

Lehdistön yhteyshenkilö Viestintäjohtaja Suomen Visma-yhtiöiden lehdistökontakti 050 322 5222

Visma sujuvoittaa liiketoimintaasi: Ohjelmistot - IT-projektit ja -konsultointi

Visma rakentaa toimivampaa yhteiskuntaa kehittämällä liiketoimintakriittisiä ohjelmistoja ja palveluja. Parannamme ihmisten arkea sujuvoittamalla ja automatisoimalla yritysten ja organisaatioiden päivittäisiä tehtäviä. Konserni toimii Pohjois-Euroopan lisäksi Keski- ja Itä-Euroopassa, Benelux-maissa ja Latinalaisessa Amerikassa. 14 000 työntekijää, 1 200 000 yksityisen ja julkisen sektorin asiakasta ja 2,1 mrd. euron liikevaihto vuonna 2021 sitouttavat meidät työskentelemään kohti parempaa huomista. www.visma.fi

Visma
Keskuskatu 3
00100 Helsinki
Finland