Ohita
Visma ostaa e-conomicin ja SpeedLedgerin

Tiedote -

Visma ostaa e-conomicin ja SpeedLedgerin

Visma ostaa e-conomicin ydinliiketoiminnan Pohjoismaissa osakekaupalla HgCapitalilta. Samaan aikaan Visma vahvistaa merkittävästi osuuttaan Ruotsin SaaS-markkinoiden liikevaihdosta ostamalla osake-enemmistön SpeedLedgeristä, joka on Ruotsin toiseksi suurin taloushallinnon pilvipalveluiden toimittaja. HgCapital pitää edelleen osake-enemmistön e-conomicin kansainvälisestä liiketoiminnasta sekä Debitoorista, joka on kevyt laskutus- ja kirjapitoratkaisu pienyrityksille.

– e-conomic kauppa on tärkeä osa Visman fokusoitumista automaatioon ja tehokkuuden kasvattamiseen tilitoimistoissa sekä pk-yrityksissä. Tämä edesauttaa merkittävästi Visman asemaa johtavana SaaS-ratkaisujen toimittajana jokaiselle segmentille Pohjoismaissa. Uskomme, että tämä luo uusia mahdollisuuksia ja tuottaa lisää arvoa uusille sekä nykyisille asiakkaillemme, sanoo Visman CEO Øystein Moan.

Visma, e-conomic ja SpeedLedger jakavat saman strategian, joka on olla Euroopan johtava pk-yritysten SaaS-yritysohjelmistojen toimittaja ja tästä on hyötyä kaikille osapuolille. Visma lisää merkittävästi asemaansa Tanskan ydinmarkkinoilla, jossa markkinaosuus on ollut aiemmin muita Pohjoismaita alhaisempi. Samalla Visma parantaa e-conomicin arvolupausta tarjoamalla lisää ratkaisuja e-conomicin asiakkaille. Kööpenhamina tulee olemaan tulevaisuudessa tärkeä ”Software as a Service”-kehityskeskus Vismalle.

- Sekä e-conomicin että SpeedLedgerin saavutukset ovat viime vuosina olleet huomattavia. Kasvu Tanskassa ja Pohjoismaissa on ollut nopeaa. Jakamalla yhteisen vision pk-yritysten taloushallinnon helpottamisessa, on Visma täydellinen kumppani viemään e-conomicin seuraavalle tasolle, kertoo Nic Humphries, HgCapitalin Managing Partner.

e-conomic on kasvanut menestyksekkäästi Tanskassa yli 75.000 pk-yritysasiakkaan toimittajaksi ydintuotteellaan, kasvaen samalla myös kansainvälisesti. Osana Vismaa e-conomic ja SpeedLedger jatkavat itsenäisinä kokonaisuuksina omina brändeinään keskittymällä erinomaisten tuotteiden ja huippuluokan asiakaspalvelun tuottamiseen.

Lisätietoja:

Visma

Øystein Moan, CEO +47 920 80 00

HgCapital

Nic Humphries, Managing Partner +44 20 7089 7888

Visma

Visma on Pohjoismaiden johtava yritysohjelmistojen sekä -palveluiden toimittaja. Konserni käsittää kolme divisioonaa, jotka ovat Visma Software SMB, Visma BPO, Visma Software GLA (Government & Large Accounts). Yhtenä harvoista toimijoista markkinoilla Visma yhdistää sekä ohjelmistot että taloushallinnon ulkoistuspalvelut. Yhdistetyillä palveluilla on Pohjoismaissa ja Euroopassa yli 340 000 asiakasta. Nykyisin Visma tunnetaan johtavien liiketoiminnan ratkaisujen kehittäjänä ja laadukkaiden palveluiden toimittajana, jolla on vahva talous ja vakaa kasvu. Tavoitteena on auttaa asiakkaitamme olemaan tehokkaampia ja kilpailukykyisempiä. Visman pääkonttori sijaitsee Oslossa, Norjassa. Visma -konserni toimii Norjassa, Ruotsissa, Tankassa, Suomessa, Alankomaissa, Romaniassa, Liettuassa sekä Iso-Britanniassa. Lisää tietoa yrityksestä: www.visma.com

e-conomic

e-conomic (www.e-conomic.com) on perustettu Kööpenhaminassa 2001 ja on yksi Euroopan johtavista ERP –pilvipalveluiden toimittajjista pienille ja keskisuurille yrityksille. Yli 100 000 yritystä käyttää sen päätuotetta e-conomicia, lisäksi yli 320 000 on rekisteröinyt yrityksen kevyen laskutus- ja kirjanpitosovellus Debitoorin (www.debitoor.com). e-conomic tarjoaa helppokäyttöisen, aikaa säästävän sekä tilitoimiston ja loppuasiakkaan yhteiskäyttöisyyden mahdollistavan ratkaisun. Yritys toimii kotimarkkinoillaan Tanskassa sekä useassa Euroopan maassa kuten Norjassa, Ruotsissa, Espanjassa, Saksassa sekä Iso-Britanniassa.

Speedledger

SpeedLedger on suosittu selainkäyttöinen taloushallinnon ohjelmisto pienille sekä mikroyrityksille Ruotsissa. Ainutlaatuisen ja patentoidun SpeedCoding toiminnallisuuksien avulla käyttäjät pystyvät päivittämään kirjanpidon tietoja sekunneissa. SpeedLedgerin asiakasmäärä on kasvanut vauhdilla sekä kaupallisen että teknisen tason yhteistyöllä ruotsalaisten pankkien kanssa. SpeedLedgerin perustivat 2001 Magnus Nilselid ja Jan Thorshag. Molemmat toimivat edelleen yrityksen johtotehtävissä sekä yrityksen osakkeenomistajina.

HgCapital

HgCapital on pääomasijoitusyhtiö, joka auttaa yritysten johtoryhmiä kasvamaan toimialojensa voittajiksi.

Yhtiö keskittyy tunnistamaan segmentteittäin sekä investointiteemoittain yrityksiä, jotka ovat vallanneet aseman niche-markkina-alueella, ja joilla on potentiaali kasvaa markkinoita nopeammin, työllistää ja tulla johtajaksi toimialallaan. HgCapitalin sijoitusportfolioiden vastuutetut johtoryhmät tuottavat käytännön liiketoiminnan tukea yritysten johtoryhmille ja auttavat heitä realisoimaan kasvutavoitteet. HgCapital investoi laajentuviin segmentteihin teknologia ja media, palvelu, teollisuus sekä uusiutuva energia-toimialoilla Länsi-Euroopassa.

HgCapitalin toimipaikat sijaitsevat Lontoossa ja Münchenissä. Yhtiö hallinnoi maailman johtavien instituutioden ja yksityissijoittajien varoja yhteensä yli 5 miljardin punnan arvosta. Lisätietoja: www.hgcapital.com

Aiheet

Kategoriat


Visma rakentaa toimivampaa yhteiskuntaa kehittämällä liiketoimintakriittisiä ohjelmistoja ja palveluja. Parannamme ihmisten arkea sujuvoittamalla ja automatisoimalla yritysten ja organisaatioiden päivittäisiä tehtäviä. Konserni toimii Pohjois-Euroopan lisäksi Keski- ja Itä-Euroopassa, Benelux-maissa ja Latinalaisessa Amerikassa. 14 000 työntekijää, 1 200 000 yksityisen ja julkisen sektorin asiakasta ja 2,1 mrd. euron liikevaihto vuonna 2021 sitouttavat meidät työskentelemään kohti parempaa huomista. www.visma.fi

Suomessa jo yli 1700 Visman asiantuntijaa auttaa asiakkaita sujuvoittamaan liiketoimintaansa ohjelmistoratkaisujen ja IT-konsultoinnin avulla. www.visma.fi.

Yhteyshenkilö/-t

Sanna Burton

Sanna Burton

Lehdistön yhteyshenkilö Viestintäjohtaja Suomen Visma-yhtiöiden lehdistökontakti 050 322 5222

Visma sujuvoittaa liiketoimintaasi: Ohjelmistot - IT-projektit ja -konsultointi

Visma rakentaa toimivampaa yhteiskuntaa kehittämällä liiketoimintakriittisiä ohjelmistoja ja palveluja. Parannamme ihmisten arkea sujuvoittamalla ja automatisoimalla yritysten ja organisaatioiden päivittäisiä tehtäviä. Konserni toimii Pohjois-Euroopan lisäksi Keski- ja Itä-Euroopassa, Benelux-maissa ja Latinalaisessa Amerikassa. 14 000 työntekijää, 1 200 000 yksityisen ja julkisen sektorin asiakasta ja 2,1 mrd. euron liikevaihto vuonna 2021 sitouttavat meidät työskentelemään kohti parempaa huomista. www.visma.fi

Visma
Keskuskatu 3
00100 Helsinki
Finland