Seuraa Visma

Visma luopuu BPO liiketoiminnasta

Lehdistötiedote   •   Syys 19, 2016 14:45 EEST

Visma luopuu BPO liiketoiminnasta

Visman BPO divisioonan myyntiprosessi käynnistettiin tämän vuoden alkupuolella, mikä herätti suurta kiinnostusta useiden sijoittajien keskuudessa. Myyntiprosessi on nyt saatu päätökseen ja Visma BPO:n uusi omistaja on HgCapital.

Visma BPO on johtava ulkoistettujen kirjanpito-, palkka- ja HR-palveluiden tuottaja. Pohjoismaissa Visma BPO:lla on 20 000 asiakasyritystä. HgCapital tukee BPO:n johtoa ja työntekijöitä säilyttämään johtavan markkina-aseman sekä orgaanisen kasvun että tulevien yrityskauppojen kautta.

Visman omistajat ja johtajat uskovat, että BPO liiketoiminta voi kehittyä nopeammin ja paremmin Vismasta riippumattomana. BPO:n tulos oli NOK 2,1 miljardia Norjan kruunua viimeiseltä 12 kuukaudelta kesäkuuhun 2016 mennessä, mikä on noin 20 % koko Visman tuloksesta. Mahdolliset konfliktit Visman ohjelmisto- ja ulkoistuspalveluiden kesken poistuvat, kun BPO:sta tulee täysin itsenäinen liiketoiminta-alue.

Myymällä BPO liiketoiminnan, Vismasta tulee “puhdas” SaaS-/ohjelmistoliiketoimintaan keskittyvä yritys. Visma on kasvanut nopeasti orgaanisesti ja yli 150 yritysoston kautta Pohjois-Euroopan suurimmaksi ohjelmistotaloksi ja SaaS-/pilvipalveluiden tarjoajaksi yritysasiakkaille Euroopassa. Visma käyttää BPO myynnistä saadut tulot, jo ennestään vahvan kassan rinnalla, nopeaan kasvuun sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta.

Øystein Moan,
CEO Visma AS,
+47 92080000

Visma tehostaa yritysten toimintaa tarjoamalla ohjelmistoja, ulkoistuspalveluita, kaupankäyntiratkaisuja, vähittäiskaupan IT-ratkaisuja sekä IT-alan projekti- ja konsultointipalveluita. Visma sujuvoittaa ja digitalisoi liiketoimintaprosesseja sekä yksityisen että julkisen sektorin asiakkaille. 400 000 asiakasta Pohjois-Euroopassa käyttää Visman tuotteita ja palveluita. Lisäksi yli 330 000 asiakasta ostaa Visman tarjoamia ratkaisuja palveluina. Visma-konsernissa on 7 400 työntekijää, ja vuonna 2015 sen liikevaihto oli 8 338 miljoonaa Norjan kruunua. Kotisivu: visma.fi.

Visma makes businesses more efficient, through offerings of software, outsourcing services, commerce solutions, retail IT-solutions, and IT-related projects and consulting. We simplify and digitalize core business processes within the private and public sector. 400,000 customers in Northern Europe utilize our products and services, and an additional 330,000 use us as a hosting partner. We are 7 400 employees and our net revenue amounted to NOK 8 338 million in 2015.

www.visma.com.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.