Ohita
Visma laajentaa Ranskan markkinaan ostamalla kirjanpito-ohjelmistoa kehittävän Inqomin

Tiedote -

Visma laajentaa Ranskan markkinaan ostamalla kirjanpito-ohjelmistoa kehittävän Inqomin

Visma laajentaa toimintaansa Ranskaan ostamalla kirjanpito-ohjelmistoa kehittävän Inqomin. Kaupan toteuduttua Visma toimii 29 maassa Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa.

Visma, yksi Euroopan johtavista liiketoimintakriittisten ohjelmistojen toimittajista, on allekirjoittanut sopimuksen Pariisissa toimivan Inqomin ostamisesta. Inqom kehittää ohjelmistoa, joka automatisoi kirjanpitoprosessit tekoälyn avulla. Yhtiö työllistää lähes 100 ammattilaisen tiimin.

Toteutuessaan kauppa on Visman ensimmäinen Ranskan markkinassa ja se laajentaa yhtiön läsnäoloa 29 maahan Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa.

”Olemme innoissamme laajennuksesta Ranskan markkinoille Inqomin oston kautta. Kuten Visma, he kehittävät ainutlaatuista teknologiaa auttaakseen asiakkaita parantamaan kilpailukykyään. Tällä hankinnalla jatkamme kunnianhimoista kasvustrategiaamme sekä nykyisillä että uusilla markkinoilla”, Visman toimitusjohtaja Merete Hverven kertoo.

Suuri kasvupotentiaali Ranskassa

Pohjoismaista laajentumisensa aloittanut Visma on kasvanut yhdeksi Euroopan suurimmista pilvipalveluina toimitettavien ohjelmistojen (SaaS) kehittäjistä yksityiselle ja julkiselle sektorille. Visma keskittyy erityisesti taloushallinnon, toiminnanohjauksen ja henkilöstöhallinnon ohjelmistoihin.

Eurooppalaiset teknologiayrittäjät, joilla on liiketoimintakriittisiä ja innovatiivisia pilviratkaisuja, näkevät Visman yhä useammin ensisijaisena kumppanina oman liiketoimintansa kasvattamiseen.

”Visman tarjoama tuki avaa uusia ja merkittäviä markkinamahdollisuuksia, ja näemme Ranskassa suurta kasvupotentiaalia jatkossa. Tilitoimistoilla on lisääntyvä paine automatisoida monimutkaisia ja aikaa vieviä prosesseja sekä houkutellakseen uusia kykyjä että vastatakseen omien asiakkaidensa kasvaviin vaatimuksiin. Meillä on työkalut, joilla voimme auttaa heitä", sanoo Romain Passilly, Inqomin toimitusjohtaja.

Inqomin nykyinen johtoryhmä jatkaa nykyisellään, ja yhtiö jatkaa tuotteidensa kehittämistä ja markkinointia samalla brändillä Visman itsenäisen hallintomallin mukaisesti.

Visma raportoi ennätyksellisen 2,1 miljardin euron liikevaihdon ja 590 miljoonan euron käyttökatteen vuonna 2021. Inqomista tulee Visman 31. yrityshankinta tähän mennessä vuonna 2022. Vuonna 2021 Visma osti yhteensä 42 yritystä.

Lisätietoja:
Romain Legresy, COO, Inqom, +336 68 83 9000
Romain Passilly, CEO, Inqom, +336 86 79 77 14
Mikael Westöö, Chairman, Inqom, +46735110424

Inqom
Inqom on vuonna 2016 perustettu ranskalainen startup. Inqom tarjoaa uuden sukupolven SaaS-ohjelmiston, joka automatisoi kirjanpitotuotannon ja luo taseen reaaliajassa. Tämä tekoälyratkaisu on suunnattu kirjanpidon ammattilaisille pk-yrityksissä ja tilitoimistoissa. Tällä hetkellä yli 10 000 tilitoimistoa ja pk-yritystä käyttää Inqomia kirjanpidon sujuvoittamiseen.
www.inqom.com

Aiheet

Kategoriat


Visma rakentaa toimivampaa yhteiskuntaa kehittämällä liiketoimintakriittisiä ohjelmistoja ja palveluja. Parannamme ihmisten arkea sujuvoittamalla ja automatisoimalla yritysten ja organisaatioiden päivittäisiä tehtäviä. Konserni toimii Pohjois-Euroopan lisäksi Keski- ja Itä-Euroopassa, Benelux-maissa ja Latinalaisessa Amerikassa. 15 000 työntekijää, 1 300 000 yksityisen ja julkisen sektorin asiakasta ja 2,1 mrd. euron liikevaihto vuonna 2021 sitouttavat meidät työskentelemään kohti parempaa huomista. www.visma.fi

Suomessa jo yli 1800 Visman asiantuntijaa auttaa asiakkaita sujuvoittamaan liiketoimintaansa ohjelmistoratkaisujen ja IT-konsultoinnin avulla. www.visma.fi.

Yhteyshenkilö/-t

Sanna Burton

Sanna Burton

Lehdistön yhteyshenkilö Viestintäjohtaja Suomen Visma-yhtiöiden lehdistökontakti 050 322 5222

Visma sujuvoittaa liiketoimintaasi: Ohjelmistot - IT-projektit ja -konsultointi

Visma rakentaa toimivampaa yhteiskuntaa kehittämällä liiketoimintakriittisiä ohjelmistoja ja palveluja. Parannamme ihmisten arkea sujuvoittamalla ja automatisoimalla yritysten ja organisaatioiden päivittäisiä tehtäviä. Konserni toimii Pohjois-Euroopan lisäksi Keski- ja Itä-Euroopassa, Benelux-maissa ja Latinalaisessa Amerikassa. 14 000 työntekijää, 1 200 000 yksityisen ja julkisen sektorin asiakasta ja 2,1 mrd. euron liikevaihto vuonna 2021 sitouttavat meidät työskentelemään kohti parempaa huomista. www.visma.fi

Visma
Keskuskatu 3
00100 Helsinki
Finland