Seuraa Visma

Visma hankkii paikkatietoratkaisujen kasvuyhtiön Ruotsista

Lehdistötiedote   •   Tammi 15, 2018 10:10 EET

Vasemmalta: Carsten Boje Møller (Visma Custom Solutions divisioonajohtaja), Kristofer Turland (OptiWayn toimitusjohtaja), Richard Börjesson (Visma Consulting AB:n toimitusjohtaja)

Visma on ostanut ruotsalaisen OptiWay AB:n joka kasvaa nopeasti paikkatietopohjaisten ratkaisujen toimittajana. GeoIT -markkina on kovassa kasvussa ja liiketoiminnan digitalisoituminen ajaa jatkuvasti panostamaan alueen kehitykseen.

Uusien ratkaisujen tarve GeoIT:n ja GIS:n (Geographic Information Systems) alalla kasvaa markkinoilla vauhdilla. Visman arvion mukaan digitalisaatio monilla sellaisilla sektoreilla kuten yhteiskuntarakentaminen, energia ja finanssitoimiala synnyttää edelleen lisäkysyntää. Visma Consulting laajentaa palvelu- ja ratkaisuvalikoimaansa tällä alalla hankkimalla nopeasti kasvavan, segmentissään erittäin menestyvän ruotsalaisen OptiWay AB:n.

”OptiWay tulee GeoIT-markkinoille uudella ajatuksella, jossa ratkaisut ovat pilvessä yhdistettyinä suureen määrään tietolähteitä, joita voidaan käyttää suoraan ilman alkuinvestointia. Lisäksi heiltä löytyy erikoisosaamista luoda myös räätälöityjä ratkaisuja suuremmille asiakkaille. Tämä yhdistelmä herätti kiinostuksemme”, sanoo Carsten Möller, Visma Custom Solutions divisioonan divisioonajohtaja ja OptiWayn uusi hallituksen puheenjohtaja.

”OptiWayn ennestään vahvaa tarjoamaa tukee myös uusien, saatujen sopimusten tasainen virta. Heidän ratkaisunsa saaminen osaksi meidän nykyistä, laajaa tarjoamaamme tekee Vismasta kokonaisvaltaisemman digitalisointikumppanin suuremmille organisaatioille ja yrityksille”, Möller lisää.

”Osana Vismaa OptiWay jatkaa edelleen vahvana GeoIT:n palvelutoimittajana, joka tarjoaa pohjoismaisille markkinoille maantieteellistä informaatiota. Samalla meille avautuu paljon tilaisuuksia löytää synergiaa ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia, jotka entisestään vahvistavat tarjoamaamme nykyisille ja uusille asiakkaille”, sanoo Kristofer Turland, OptiWayn toimitusjohtaja.

OptiWayn toiminta jatkuu erillisenä yrityksenä Custom Solutions -divisioonassa Visma-konsernin sisällä.

Lisätietoja antaa:
Petri Lillberg, toimitusjohtaja, Visma Consulting Oy, 040-577 7014, petri.lillberg@visma.com
Kristofer Turland, toimitusjohatja, OptiWay, +43-703-12 21 70, kristofer.turland@optiway.se

OptiWay
OptiWay AB toimittaa korkeatasoisia GeoIT-konsultointipalveluja ja kehittää geodata-tuotteita kotimaisille ja kansainvälisille markkinoille. Yritys on perustettu 2005 ja on siitä lähtien auttanut asiakkaita ja kumppaneitaan tunnistamaan, määrittämään ja toteuttamaan kaupallisia ja teknologisia mahdollisuuksiaan. OptiWaylla on 20 työntekijää ja pääkonttori Kristianstadissa sekä sivutoimipiste Malmössa ja Ronnebyssa.

Visma Consulting
Visma Consulting kuuluu Visma konserniin ja on johtava toimittaja digitalisoinnin ja automatisoinnin IT-ratkaisuille sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Tarjoamamme käsittää mm. dokumentin- ja asianhallinnan, sähköiset palvelut, integraatiot, tiedolla johtamisen sekä liiketoimintakriittisten ohjelmistojen kehityksen ja hallinnan.

Visma tehostaa yritysten toimintaa tarjoamalla ohjelmistoja, kaupankäyntiratkaisuja, vähittäiskaupan IT-ratkaisuja sekä IT-alan projekti- ja konsultointipalveluita. Visma sujuvoittaa ja digitalisoi liiketoimintaprosesseja sekä yksityisen että julkisen sektorin asiakkaille. 760 000 asiakasta Pohjois-Euroopassa käyttää Visman tuotteita ja palveluita. Lisäksi yli 300 000 asiakasta ostaa Visman tarjoamia ratkaisuja palveluina. Visma-konsernissa on 6 600 työntekijää, ja vuonna 2016 sen liikevaihto oli 7 855 miljoonaa Norjan kruunua (n. 850 milj. euroa). Kotisivu: visma.fi.

Visma makes businesses more efficient, through offerings of software, commerce solutions, retail IT-solutions, and IT-related projects and consulting. Visma simplifies and digitalizes core business processes within the private and public sector. 760,000 customers in Northern Europe utilize Visma’s products and services, and an additional 300,000 use Visma as a hosting partner. The group has 6 600 employees and its net revenue amounted to NOK 7 855 million in 2016. www.visma.com.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.