Ohita
Visma Consulting Oy on ostanut Weoptit-nimisen yhtiön (Myopt Consulting Oy), joka on yksi maailman johtavia yrityksiä optimoinnissa ja tekoälyn hyödyntämisessä.
Visma Consulting Oy on ostanut Weoptit-nimisen yhtiön (Myopt Consulting Oy), joka on yksi maailman johtavia yrityksiä optimoinnissa ja tekoälyn hyödyntämisessä.

Tiedote -

Visma hankki maailmanluokan AI-osaamista - Weoptit osaksi Visma-perhettä

Visma Consulting on ostanut Weoptit-nimisen yhtiön (virallinen nimi Myopt Consulting Oy), joka on yksi maailman johtavia yrityksiä optimoinnissa ja tekoälyn hyödyntämisessä. Weoptit toimittaa pääasiassa suuryrityksille liiketoiminnan optimointiratkaisuja hyödyntäen edistyksellistä koneälyä, koneoppimista ja optimointialgoritmeja.

Weoptit edustaa maailmanluokan erikoisosaamista optimointiratkaisujen kehittämisessä. Asiakkaina on Suomen ja maailman johtavia yrityksiä, joiden liiketoiminta vaatii erittäin monimutkaista datan analysointia ja hyödyntämistä. Yhtiöllä on nimissään tuhansia maailmanennätyksiä optimointialgoritmien tulosten laadun ja nopeuden osalta.

Weoptit työllistää 20 työntekijää Helsingissä ja Jyväskylässä ja kasvaa erittäin nopeasti. Vuonna 2018 liikevaihdon arvioidaan olevan yli 2 miljoonaa euroa. Yhtiö jatkaa toimintaansa nykyisellä nimellään ja toimii jatkossa osana Visman konsultointidivisioonaa Suomessa.

”Olemme äärettömän tyytyväisiä, että Weoptit tulee osaksi Visman kasvutarinaa. Heillä on ylivoimainen osaaminen AI- ja optimointimarkkinalla, jollaista emme ole nähneet yhdelläkään muulla toimijalla. Heidän asiantuntijansa, joista lähes puolet ovat tohtoritasoisia, ovat myös maailmanlaajuisesti oman alansa tunnustettuja huippuja”, sanoo Visma Consulting Oy:n toimitusjohtaja Petri Lillberg. ”AI- ja optimointiliiketoiminta on yksi Visma Consultingin nopeimmin kasvavia alueita ja panostamme siihen nyt paljon. Weoptit vahvistaa osaamistamme merkittävästi ja jatkossa pystymme tarjoamaan asiakkaillemme ylivoimaista osaamista tuolla alueella.”

”Visma Consulting on yksi Suomen johtavista IT-konsultointitaloista ja Visma-perheeseen liittyminen auttaa meitä vahvistamaan kasvuamme huomattavasti”, sanoo Weoptitin toimitusjohtaja Olli Bräysy. "Toimimme Suomen ja maailman vaativimpien asiakkaiden kanssa toimittaen heidän liiketoiminnalleen erittäin kriittisiä järjestelmiä. Olemalla osa Vismaa, nousemme toimittajana asiakkaiden silmissä toiselle tasolle ja meidän käsiimme voi luottaa entistä kriittisempiä järjestelmiä. Luonnollisesti Weoptit hyötyy myös Visman vahvasta asiakaskunnasta ja osaamisesta, mikä tuo asiakkaidemme ulottuville entistä laajemman palveluvalikoiman.”

Lisätietoja:
Petri Lillberg, toimitusjohtaja, Visma Consulting Oy, +358 40 577 7014
Olli Bräysy, toimitusjohtaja, Weoptit, +358 44 359 1974

Visma Consulting Oy
Visma Consulting on IT-konsultointiin ja ohjelmistoratkaisuihin keskittyvä palveluyritys. Yrityksen erityisosaamisaluetta ovat palvelumuotoilu, digitaaliset palvelut, räätälöidyt IT ratkaisut ja tiedolla johtaminen. Yhtiön asiakaskuntana on suomalaiset suuryritykset sekä julkinen sektori. Visma Consultingin suomen liikevaihto vuonna 2017 oli 36 miljoonaa euroa ja sen asiakashankkeissa työskentelee lähes 350 henkilöä. Yhtiön toimistot ovat Helsingissä, Tampereella, Lappeenrannassa ja Jyväskylässä. Visma Consulting on osa pohjoismaista Visma-konsernia. Lisätietoja: www.vismaconsulting.fi.

Weoptit
Weoptit on pääasiassa konsultointiprojekteihin keskittyvä suomalainen IT-alan palveluyritys. Yrityksen erityisvahvuus on kehittää omia optimointi- ja AI-pohjaisia räätälöityjä ohjelmistoratkaisuja perustuen itse kehitettyihin algoritmeihin ja mallintamismenetelmiin. Yhtiö on toimittanut ratkaisuja lähes kaikille merkittäville teollisuudenaloille ja julkiselle sektorille sekä Suomessa että kansainvälisesti. Yhtiö työllistää asiantuntijoita Suomen lisäksi Euroopasta, Aasiasta ja Australiasta ja yhtiö tekee vahvaa yhteistyötä yli sadan alan johtavan asiantuntijan kanssa maailmanlaajuisesti.
https://weoptit.com/

Aiheet

Kategoriat


Visma tehostaa yritysten toimintaa tarjoamalla ohjelmistoja, kaupankäyntiratkaisuja, vähittäiskaupan IT-ratkaisuja sekä IT-alan projekti- ja konsultointipalveluita. Visma sujuvoittaa ja digitalisoi liiketoimintaprosesseja sekä yksityisen että julkisen sektorin asiakkaille. 760 000 asiakasta Pohjois-Euroopassa käyttää Visman tuotteita ja palveluita. Lisäksi Vismalla on yli 300 000 hosting-asiakasta. Visma-konsernissa on 6 700 työntekijää, ja vuonna 2017 sen liikevaihto oli 9 346 miljoonaa Norjan kruunua (n. 964 milj. euroa). Kotisivu: visma.fi.

Visma makes businesses more efficient, through offerings of software, commerce solutions, retail IT-solutions, and IT-related projects and consulting. Visma simplifies and digitalizes core business processes within the private and public sector. 760,000 customers in Northern Europe utilize Visma’s products and services, and an additional 300,000 use Visma as a hosting partner. The group has 6 700 employees and its net revenue amounted to NOK 9 346 million in 2017. www.visma.com.

Yhteyshenkilö/-t

Sanna Burton

Sanna Burton

Lehdistön yhteyshenkilö Viestintäjohtaja Suomen Visma-yhtiöiden lehdistökontakti 050 322 5222

Liittyvä sisältö

Visma sujuvoittaa liiketoimintaasi: Ohjelmistot - IT-projektit ja -konsultointi

Visma rakentaa toimivampaa yhteiskuntaa kehittämällä liiketoimintakriittisiä ohjelmistoja ja palveluja. Parannamme ihmisten arkea sujuvoittamalla ja automatisoimalla yritysten ja organisaatioiden päivittäisiä tehtäviä. Konserni toimii Pohjois-Euroopan lisäksi Keski- ja Itä-Euroopassa, Benelux-maissa ja Latinalaisessa Amerikassa. 14 000 työntekijää, 1 200 000 yksityisen ja julkisen sektorin asiakasta ja 2,1 mrd. euron liikevaihto vuonna 2021 sitouttavat meidät työskentelemään kohti parempaa huomista. www.visma.fi

Visma
Keskuskatu 3
00100 Helsinki
Finland