Ohita
Visma on toista vuotta peräkkäin yksi Suomen parhaista työpaikoista
Visma on toista vuotta peräkkäin yksi Suomen parhaista työpaikoista

Tiedote -

​Visma 2. sijalla Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa - tasa-arvoisuus on yksi Visman suurimmista vahvuuksista

Ohjelmistoyhtiö Visma sijoittui erinomaisesti toiselle sijalle Suomen parhaat työpaikat 2020 -tutkimuksen suurten yritysten sarjassa. Suomen Visma-yhtiöt osallistuivat tutkimukseen toista kertaa yhdessä. Vuonna 2019 Visma sijoittui kolmanneksi.

Suomen Visma-yhtiöt osallistuivat toista kertaa yhdessä Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksen suurten organisaatioiden sarjaan (yli 500 työntekijää) ja sijoittui erinomaisesti 2. sijalle. Tänä vuonna tutkimukseen osallistui 10 Visma-yhtiötä eli yli 1000 vismalaista. Vain viimeisen vuoden sisällä ostetut yritykset eivät osallistuneet tutkimukseen. Viime vuonna mukana oli neljä Visma-yhtiötä ja sijoitus oli kolmas.

“Pitkäjänteinen työmme Suomen Visma-yhtiöissä palkitaan. On innostavaa, miten olemme tutkimuksen avulla onnistuneet kirittämään ja kannustamaan toinen toisiamme eri yhtiöissä ja luomaan yhtenäisyyttä ja vahvaa menestystä. Tulokset ovat sykähdyttävän hienoja - olemme yksi Suomen parhaimmista työpaikoista! Haluamme, että Visma tunnetaan vahvasta kulttuurista ja arvoista sekä poikkeuksellisesta kyvystä kasvaa ja kehittyä”, kertoo Visma Enterprise Oy:n henkilöstöjohtaja Eliisa Valkonen.

Tasa-arvo toteutuu arjessa

Tasa-arvoisuus osoittautui tutkimuksessa yhdeksi Visman suurimmista vahvuuksista. Henkilöstömme kokee, että kaikkia kohdellaan tasa-arvoisesti muun muassa iästä, sukupuolesta ja syntyperästä riippumatta.

“Tasa-arvosta ja diversiteetistä huolehtiminen ovat korkealla Visman johdon prioriteeteissä. On tärkeää nähdä näiden myös toteutuvan henkilöstön arjessa eikä jäävän vain puheen tasolle. Tasa-arvoisuus pitää juurruttaa toimintakulttuuriin, sillä sen toteutuminen ei ole itsestäänselvyys. Kyse on arjen teoista, ei pelkistä juhlapuheista”, kertoo Visma Passeli Oy:n toimitusjohtaja Terhi Karasjärvi.

Ainutlaatuinen yritysrakenne ja pohjoismaiset arvot

Visma on muodostunut pienistä ja keskisuurista yrityksistä, jotka ovat liittyneet Vismaan yritysostojen kautta. Yritysostoa suunniteltaessa huomioidaan yrityksen arvot ja kulttuuri, eli se miten ostettava yritys soveltuu osaksi Vismaa. Visma-perheen yritykset integroidaan kokonaisuuteen tarkoituksella löyhästi, jotta yrittäjämäinen toiminta, asiakaslähtöisyys, liiketoiminnan ketteryys ja organisaation yhteisöllisyys säilyisivät.

Yritysrakenteen ansiosta Visma-yritysten johto on helposti lähestyttävissä ja henkilöstö kokee, että heille on helppo puhua. Visman pohjoismaiset arvot näkyvät päivittäisessä tekemisessä: työntekijöihin luotetaan ja heille annetaan vastuuta. Organisaatio halutaan pitää mahdollisimman matalahierarkisena ja ilmapiiri rentona. Visman koosta huolimatta organisaatiossa ei siis ole suuren konsernin tuntua.

“Haluan kiittää kaikkia vismalaisia siitä, että olemme taas tutkitusti yksi Suomen parhaista työpaikoista. Olemme pystyneet kehittämään Visman kulttuuria tiiviin yhteistyön ja vuoropuhelun ansiosta. Kehitystä tukee se, että Visma on joustava ja nopeasti reagoiva organisaatio. Vaikka olemme globaalisti jo 11 000 työntekijän yhteisö, olemme valmiita muuttamaan toimintatapojamme nopeasti, mikäli parempi toimintamalli on tarjolla”, Karasjärvi jatkaa.

Tietoa tutkimuksesta:

Suomen parhaat työpaikat -tutkimus perustuu Great Place to Work® -organisaation yli 30 vuoden tutkimustyöhön hyvän työpaikan keskeisistä elementeistä. Tuloksia laskettaessa työntekijöiden Trust Index© -henkilöstökyselyn painoarvo on kaksi kolmasosaa ja yrityksen johtamiskäytänteitä ja toimintatapoja selvittävän Culture Audit© -kyselyn yksi kolmasosa kokonaispisteistä.

Suomen parhaat työpaikat 2020

Lisätietoja:
Eliisa Valkonen, HR Director, Visma Enterprise Oy, +358 40 076 0990

Haastattelupyynnöt:
Sanna Burton, Communication Manager, Visma Finland Holding Oy, +358 50 322 5222

Aiheet

Kategoriat


Visma tarjoaa ohjelmistoja ja palveluja, jotka yksinkertaistavat ja digitalisoivat keskeisiä liiketoimintaprosesseja sekä yrityksissä että julkisella sektorilla. Konserni toimii Pohjois-Euroopan lisäksi Keski- ja Itä-Euroopassa sekä Benelux-maissa. Yli 10 000 työntekijää, yli 1 000 000 asiakassopimusta ja 1,2 mrd. euron liikevaihto vuonna 2018 tekevät Vismasta yhden Euroopan johtavista ohjelmistoyhtiöistä. www.visma.fi

Suomessa jo yli 1300 Visman asiantuntijaa auttaa asiakkaitaan pysymään askeleen edellä ohjelmistoratkaisujen ja IT-konsultoinnin avulla.

Kotisivu: visma.fi.

Yhteyshenkilö/-t

Sanna Burton

Sanna Burton

Lehdistön yhteyshenkilö Viestintäjohtaja Suomen Visma-yhtiöiden lehdistökontakti 050 322 5222

Liittyvä sisältö

Visma sujuvoittaa liiketoimintaasi: Ohjelmistot - IT-projektit ja -konsultointi

Visma rakentaa toimivampaa yhteiskuntaa kehittämällä liiketoimintakriittisiä ohjelmistoja ja palveluja. Parannamme ihmisten arkea sujuvoittamalla ja automatisoimalla yritysten ja organisaatioiden päivittäisiä tehtäviä. Konserni toimii Pohjois-Euroopan lisäksi Keski- ja Itä-Euroopassa, Benelux-maissa ja Latinalaisessa Amerikassa. 14 000 työntekijää, 1 200 000 yksityisen ja julkisen sektorin asiakasta ja 2,1 mrd. euron liikevaihto vuonna 2021 sitouttavat meidät työskentelemään kohti parempaa huomista. www.visma.fi

Visma
Keskuskatu 3
00100 Helsinki
Finland