Ohita
Verkkolasku laajenee rahoitukseen

Tiedote -

Verkkolasku laajenee rahoitukseen

Maventa ja Collector Bank yhteistyöhön kasvuyritysten rahoittamiseksi.

Verkkolaskutuksen sovelluksista rahoitusalalle on spekuloitu jo pitkään. Verkkolaskutuksen uranuurtaja Basware avasi pelin kaksi vuotta sitten lanseeraamalla yhteistyön Mastercardin kanssa. Opus Capita seurasi viime vuonna valjastamalla Karl Marxin oman Toimittajarahoitus-palvelunsa mannekiiniksi. Asiakasmäärältään Suomen suurin verkkolaskuoperaattori Maventa liittyi joukkoon tällä viikolla julkistamalla Maventa Laskurahoitus -palvelun yhdessä ruotsalaisen Collector Bank Ab:n kanssa.

Verrattuna kilpailijoihin, Maventan palvelu poikkeaa muista ratkaisuista helppoudellaan. Maventa Laskurahoitus -palvelussa laskuttaja lähettää laskunsa Maventan kautta. Maventa kopioi laskut automaattisesti Collector Bankille, joka toimii rahoitusyhtiönä. “Laskuttajan ei tarvitse muuttaa laskutusrutiinejaan tai koskea tietojärjestelmiin. Laskuttaja lähettää laskut kuten ennenkin, ainoa ero on, että rahat ilmestyvät yrityksen tilille saman tien”, kertoo Maventan tuotepäällikkö Juhani Mönkkönen Visma Solutionsilta. Maventa on norjalaisen Visman verkkolaskubrändi.

Collector Bank näkee tämän palvelun luontevana askeleena rahoitustoimialan sähköistymisessä. ”Yritysten taloushallinto on viime vuosina automatisoitunut harppauksin. Digitaalisena pankkina viemme tätä kehitystä eteenpäin yhdessä Visman kanssa”, kertoo Sales Manager Karl-Mikael Holmbäck Collector Bankilta.

Viime aikoina pankkien kiristyneet vakavaraisuusvaatimukset ovat johtaneet tilanteeseen, jossa erityisesti pk-yritysten on vaikea saada rahoitusta kannattavaankin liiketoimintaan. Tilanteeseen puuttui jopa nykyinen pääministeri ennen vaaleja hahmottelemalla blogissaan instrumenttia, jolla yritysten käyttöpääomantarve voitaisiin turvata. Maventa Laskurahoitus on kehitetty osin tämän huomion pohjalta. “Maventa Laskurahoitus on suuryrityksille kilpailukykyinen tapa tukea kasvua, mutta se on myös pienyrittäjien saatavilla. Maventa Laskurahoitus sopii kaikille kasvuyrityksille, joiden arvonlisäverollinen laskutus on yli 200 000 euroa vuodessa”, Mönkkönen kertoo.

Lisätietoja:

Juhani Mönkkönen, Tuotepäällikkö, Visma Solutions Oy
+358 50 563 6957
juhani.monkkonen@visma.com

Lisää tietoa, Maventa:

Maventa on sähköisen laskutuksen palveluntarjoaja ja verkkolaskuoperaattori, jota käyttää Suomessa oli 38000 yritystä. Maventa on integroitu yli 40:een taloushallinnon ohjelmistoon. Maventa on osa Visma-konsernia.

Visma Solutions on Suomen johtava SaaS-ohjelmistotoimittaja, joka tarjoaa ratkaisut liiketoiminnan pyörittämisen ja johtamisen tueksi pk-yrityksille yli 10 vuoden kokemuksella. Visma Solutionsin tuoteperheeseen kuuluvat taloushallinnon ja toiminnanohjauksen ratkaisu Visma Netvisor, työnohjausratkaisu Visma Severa, budjetoinnin ja raportoinnin työkalu Visma Navita sekä verkkolaskuoperaattorialusta Maventa. www.vismasolutions.com

Lisää tietoa, Collector Bank:

Collector on digitaalinen pankki, joka tarjoaa kustannustehokkaita ja innovatiivisia rahoitusratkaisuja henkilö- ja yritysasiakkaille. Innovaatiot ohjaavat työtämme. Mukautamme ja kehitämme uusia ratkaisuja asiakkaidemme tarpeisiin keskittyen nopeuteen, joustavuuteen ja teknologiseen kehitykseen. Tarjoamme saatavarahoitusta, yrityslainoja, maksuratkaisuja verkko- ja vähittäiskaupan ketjuille, luotonhallintaa, yksityislainoja ja talletuspalveluita. Vahva, yrittäjähenkinen, sitoutunut ja eettinen yrityskulttuurimme on tuottanut kasvua jo 15 vuoden ajan. Olemme haastaneet ja kehittäneet rahoitusalaa Pohjoismaissa perustamisvuodestamme 1999 lähtien. Kesällä 2015, Collector listautui Tukholman pörssiin ja saimme pankkitoimiluvan. www.collector.fi.

Aiheet


Visma tehostaa yritysten toimintaa tarjoamalla ohjelmistoja, ulkoistuspalveluita, kaupankäyntiratkaisuja, vähittäiskaupan IT-ratkaisuja sekä IT projekti- ja konsultointipalveluita. Visma digitalisoi liiketoimintaprosesseja julkisen sektorin ja yksityisen sektorin asiakkaille. Pohjois-Euroopassa 400 000 asiakasta käyttää Visman tuotteita ja palveluita, jonka lisäksi 330 000 asiakasta käyttää Vismaa hosting-partnerina. Visma-konsernissa on 6 700 työntekijää ja vuonna 2014 sen liikevaihto oli 835 miljoonaa euroa. Suomessa Vismalla on 1000 työntekijää ja yli 50 000 asiakasta. Lisää tietoa yrityksestä: www.visma.com.

Yhteyshenkilö/-t

Sanna Burton

Sanna Burton

Lehdistön yhteyshenkilö Viestintäjohtaja Suomen Visma-yhtiöiden lehdistökontakti 050 322 5222

Visma sujuvoittaa liiketoimintaasi: Ohjelmistot - IT-projektit ja -konsultointi

Visma rakentaa toimivampaa yhteiskuntaa kehittämällä liiketoimintakriittisiä ohjelmistoja ja palveluja. Parannamme ihmisten arkea sujuvoittamalla ja automatisoimalla yritysten ja organisaatioiden päivittäisiä tehtäviä. Konserni toimii Pohjois-Euroopan lisäksi Keski- ja Itä-Euroopassa, Benelux-maissa ja Latinalaisessa Amerikassa. 14 000 työntekijää, 1 200 000 yksityisen ja julkisen sektorin asiakasta ja 2,1 mrd. euron liikevaihto vuonna 2021 sitouttavat meidät työskentelemään kohti parempaa huomista. www.visma.fi

Visma
Keskuskatu 3
00100 Helsinki
Finland