Seuraa Visma

Suomen Onlineallekirjoitus Oy osaksi Vismaa

Lehdistötiedote   •   Kesä 30, 2016 14:30 EEST

Harri Koponen (Suomen Onlineallekirjoitus), Ari-Pekka Salovaara (Visma Solutions) ja Antti Larvala (Suomen Onlineallekirjoitus)

Visma laajentaa pilvipalvelutarjontaansa ja haluaa digitalisoida Suomen paperisen asioinnin.

Jo 45000 suomalaista yhtiötä käyttää Visman verkkolaskutuspalvelua Maventaa. Nyt Visma laajentaa palvelutarjontaa sähköisiin allekirjoituksiin. ”Visma pystyy nyt tarjoamaan asiakkailleen mahdollisuuden poistaa viimeisetkin paperikansiot. 2020-luvulla paperinen asiointi koetaan noloksi jäänteeksi menneestä. Visman vahva panostus kehitykseen luo edellytykset kaikkia suomalaisia organisaatioita ja ihmisiä koskevaan luottamuspalvelujen kehitykseen, yhdessä laajenevan kumppanuusverkoston kanssa”, kertoo Suomen Onlineallekirjoitus Oy:n kehitysjohtaja Harri Koponen.

”Sähköinen allekirjoitus on loistava lisä palveluvalikoimaamme. Pystymme sen avulla automatisoimaan koko yrityksen hallinnoinnin sopimusten allekirjoituksesta taloushallintoon. Palvelu soveltuu kaikkiin allekirjoitustarpeisiin kuten työsopimuksiin, pöytäkirjoihin, tilinpäätöksiin, valtakirjoihin, tarjouksiin/tilauksiin ja vuokrasopimuksiin oli allekirjoittaja sitten yrityksen edustaja tai yksityishenkilö. Lisäksi tarjoamme ilmaisen sopimusarkiston sekä sopimuksen tekijälle että allekirjoittajalle”, kertoo Ari-Pekka Salovaara, Visma Solutions Oy:n toimitusjohtaja.

Sähköinen allekirjoitus ottaa heinäkuussa askeleen eteenpäin, kun eurooppalainen eIDAS-direktiivi laajentaa sähköisen allekirjoituksen käyttöalaa olennaisesti. Tällöin mm. pankkien ja julkisten toimijoiden tulee hyväksyä sähköinen allekirjoitus pätevänä tunnistautumisena. ”Minulle on henkilökohtaisesti tärkeää, että Suomen kansallinen digitalisaatio etenee ripeästi. Laadukkaat pilvipalvelut ovat yrityksille ja yhteisöille paras tapa asiakaskokemus- ja tuottavuusloikkiin. Kun yksityinen sektori siirtyy kokonaan sähköisiin allekirjoituksiin, saavutetaan vähintään puolen miljardin vuosittainen hyöty kansantaloudelle”, Koponen sanoo.

Yksityisellä puolella sähköisen allekirjoituksen käyttö moninkertaistuu vuosittain ja tällä hetkellä lähes puoli miljoonaa suomalaista on allekirjoittanut Onnistuu.fi-palvelun kautta. Suomen Onlineallekirjoituksen palvelu on käytössä mm. vakuutus-, pankki-, taloushallinto-, terveydenhuolto- ja turvallisuustoimialoilla. Ratkaisu ei ole mihinkään toimialaan sidoksissa vaan se on avoin kaikille. ”Arviomme on, että vuoteen 2020 mennessä ollaan tilanteessa, jossa julkisella puolella ainoastaan erityisryhmät allekirjoittavat paperilla. Yritykset, yhdistykset ja yksityiset henkilöt ovat siirtyneet sähköiseen allekirjoitukseen”, Koponen toteaa.

Onnistuu.fi mahdollistaa yrityksille ja yksityishenkilöille juridisesti sitovan sähköisen allekirjoittamisen. Tunnistautumisessa käytetään pankkien vahvaa tunnistautumista tai mobiilivarmennetta. Käytössä on kaikkien suomalaisten pankkien tunnistemekanismit sekä Elisan, Soneran ja DNA:n mobiilivarmenne. Allekirjoituskutsun saaneen henkilön ei tarvitse rekisteröityä palveluun eikä maksaa palvelun käytöstä.

Lisätietoja:

Harri Koponen, Suomen Onlineallekirjoitus Oy, harri.koponen@onnistuu.fi, +358 44 500 0020, onnistuu.fi

Ari-Pekka Salovaara, Visma Solutions Oy, ari-pekka.salovaara@visma.com, +358 44 056 3966, vismasolutions.com

Visma tehostaa yritysten toimintaa tarjoamalla ohjelmistoja, ulkoistuspalveluita, kaupankäyntiratkaisuja, vähittäiskaupan IT-ratkaisuja sekä IT-alan projekti- ja konsultointipalveluita. Visma sujuvoittaa ja digitalisoi liiketoimintaprosesseja sekä yksityisen että julkisen sektorin asiakkaille. 400 000 asiakasta Pohjois-Euroopassa käyttää Visman tuotteita ja palveluita. Lisäksi yli 330 000 asiakasta ostaa Visman tarjoamia ratkaisuja palveluina. Visma-konsernissa on 7 400 työntekijää, ja vuonna 2015 sen liikevaihto oli 8 338 miljoonaa Norjan kruunua. www.visma.fi

Visma makes businesses more efficient, through offerings of software, outsourcing services, commerce solutions, retail IT-solutions, and IT-related projects and consulting. We simplify and digitalize core business processes within the private and public sector. 400,000 customers in Northern Europe utilize our products and services, and an additional 330,000 use us as a hosting partner. We are 7 400 employees and our net revenue amounted to NOK 8 338 million in 2015. www.visma.com.

Liitetiedostot

PDF-tiedosto

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.