Ohita
Suomalaisille yrityksille vihdoinkin mahdollisuus reaaliaikaisella tiedolla johtamiseen

Tiedote -

Suomalaisille yrityksille vihdoinkin mahdollisuus reaaliaikaisella tiedolla johtamiseen

Startup-yritys Dear Lucy ja it-alan yritys Visma Solutions tuovat markkinoille uudenlaisen, yrityksen liiketoiminnan dataan perustuvan ratkaisun. Se mahdollistaa yrityksille aidon reaaliaikaisella tiedolla johtamisen. Vastaavaa ohjelmistoa ei ole aiemmin ollut Suomessa tarjolla.

Dear Lucyn ja Visma Solutionsin yhteistyö on konkreettinen esimerkki uudenlaisen kumppanimallin voimasta. Yhteistyö Visma Solutionsin kanssa tarjosi Dear Lucylle hyvät lähtökohdat tuotekehitykseen. ”Visma Solutionsin ISV-kumppanimalli on mahdollistanut meille selkeän polun ja toimintamallin ratkaisun kaupallistamiseen. Keskiössä on todellisen lisäarvon tarjoaminen loppuasiakkaille ja sen kirkastaminen”, kertoo Dear Lucyn toimitusjohtaja Taina Sipilä.

Dear Lucy on ohjelmisto, joka kerää kaiken yrityksen liiketoiminnan kannalta tärkeän datan yhteen ja analysoi sitä tavoitteiden lähtökohdasta. Dear Lucy on yhdistetty Visma Solutionsin ratkaisuista toiminnanohjausjärjestelmä Severaan ja taloushallinnon järjestelmä Netvisoriin. ”Severassa ja Netvisorissa on paljon bisneksen kannalta kriittistä dataa. Olemme tuotteistaneet niiden päälle mittaristoja, jotka voi ottaa helposti käyttöön”, Sipilä kertoo. Lisäksi dataa saadaan tuotua mm. HR-järjestelmän Sympan kautta sekä Google Analyticsista.

Lisää läpinäkyvyyttä yrityksiin

Dear Lucy tuo liiketoiminnan tunnusluvut koko yrityksen saataville yhteen näkymään. Tiedot ovat henkilöstön, johtoryhmän ja tiimien käytettävissä esimerkiksi palavereissa ja tukevat päivittäistä päätöksentekoa. Ensimmäistä kertaa myös sijoittajat voivat saada pääsyn tunnuslukujen reaaliaikaiseen seurantaan. ”Etenkin asiantuntijayrityksissä kaikkien on tärkeä tietää, missä mennään ja ollaanko tavoitteissa”, Sipilä kertoo ja jatkaa: ”Nyt tietoa haetaan useista lähteistä ja siitä koostetaan käsityönä raportteja esimerkiksi johtoryhmän palavereihin. Peruutuspeiliin katsottaessa on kuitenkin myöhäistä korjata tilanteita. Reaaliaikainen data auttaa pitämään fokuksen oikeissa asioissa sekä tukee johtamista ja päätöksentekoa”, Sipilä painottaa.

Vastaavia palveluita ei ole tällä hetkellä Suomessa. ”USA:ssa ja Briteissä on muutamia samantyyppisiä ratkaisuja, mutta ne ovat teknologialähtöisiä. Niistä puuttuu usein oikea bisneskriittinen data ja vertailut liiketoiminnalle asetettuihin tavoitteisiin. Dear Lucyn lähtökohtana on keskittyä aidosti bisnekselle merkitykselliseen tietoon ja tukea tavoitteiden saavuttamista kaikilla organisaatiotasoilla”, Sipilä tiivistää.

Start-upeille kasvuvoimaa

Visma Solutions ja Dear Lucy ovat tehneet yhteistyötä Visma Solutionsin ISV-kumppanimallin kautta. Mallissa etsitään sopivia partnereita, jotka voivat tuottaa Visma Solutionsin ohjelmistojen päälle lisäarvoa tarjoavia ominaisuuksia ja ratkaisuja. Malli mahdollistaa kumppaneille itsenäisen liiketoiminnan ja sen kasvattamisen.

”Kumppanimalleista löytyy hyviä esimerkkejä maailmalta. Suomessa partnerohjelmat ovat kuitenkin jääneet pelkkien integraatioiden tasolle. Me tarjoamme kumppaneille uudenlaisen kanavan liiketoiminnan kehittämiseen ja suoraan potentiaalisiin asiakkaisiin”, kertoo Visma Solutionsin ISV Partner Manager Kari Ryynänen.

Visma Solutionsin kumppanimallissa erityistä on, että pelkän integraation sijaan, start-upeille ja hyville ideoille tarjotaan kanava, mitä kautta ohjelmistoyritys pääsee helposti eteenpäin. Tuotteita kehitetään ja paketoidaan yhdessä. ”Yhteistyö Dear Lucyn kanssa näytti sen, että malli on toimiva ja tuotteemme sekä niiden rajapinnat ovat sellaisessa kunnossa, että niiden varaan voi rakentaa ulkopuolisia ratkaisuja. Haluamme olla mukana vauhdittamassa suomalaisen ohjelmistoalan ja monipuolisten ratkaisujen kasvua”, Ryynänen kertoo.

Lisätietoja ja haastattelut:

- Taina Sipilä, CEO & Founder, Dear Lucy, +358 50 5472 415, taina@dearlucy.co

- Kari Ryynänen, ISV Partner Manager, Visma Solutions Oy, +358 40 584 6759, kari.ryynanen@visma.com

Lisää tietoa, Dear Lucy

Dear Lucy pilvipalvelu kokoaa yrityksen tärkeimmät mittarit yhteen paikkaan, koko organisaation saataville. Dear Lucy on perustettu vuonna 2014 ja yritys tähtää tulevien vuosien aikana globaaleille markkinoille. Dear Lucy on saanut merkittävän rahoituksen Tekesiltä, Finnveralta ja Nordealta ja kehittämisessä on ollut mukana osaajia Suomen kovimmista IT-taloista. Yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Taina Sipilä on rakentanut veljensä kanssa jo yhden kansainvälisen menestystarinan pilvipalveluliiketoiminnasta, Sympa Oy:n. www.dearlucy.co

Lisää tietoa, Visma Solutions Oy

Visma Solutions on Suomen johtava SaaS-ohjelmistotoimittaja, joka tarjoaa ratkaisut liiketoiminnan pyörittämisen ja johtamisen tueksi pk-yrityksille yli 10 vuoden kokemuksella. Visma Solutionsin tuoteperheeseen kuuluvat taloushallinnon ja toiminnanohjauksen ratkaisu Visma Netvisor, työnohjausratkaisu Visma Severa, budjetoinnin ja raportoinnin työkalu Visma Navita sekä verkkolaskuoperaattorialusta Maventa. www.vismasolutions.com

Aiheet

Kategoriat


Visma tehostaa yritysten toimintaa tarjoamalla ohjelmistoja, ulkoistuspalveluita, kaupankäyntiratkaisuja, vähittäiskaupan IT-ratkaisuja sekä IT projekti- ja konsultointipalveluita. Visma digitalisoi liiketoimintaprosesseja julkisen sektorin ja yksityisen sektorin asiakkaille. Pohjois-Euroopassa 400 000 asiakasta käyttää Visman tuotteita ja palveluita, jonka lisäksi 330 000 asiakasta käyttää Vismaa hosting-partnerina. Visma-konsernissa on 6 700 työntekijää ja vuonna 2014 sen liikevaihto oli 835 miljoonaa euroa. Suomessa Vismalla on 1000 työntekijää ja yli 50 000 asiakasta. Lisää tietoa yrityksestä: www.visma.com.

Yhteyshenkilö/-t

Sanna Burton

Sanna Burton

Lehdistön yhteyshenkilö Viestintäjohtaja Suomen Visma-yhtiöiden lehdistökontakti 050 322 5222

Visma sujuvoittaa liiketoimintaasi: Ohjelmistot - IT-projektit ja -konsultointi

Visma rakentaa toimivampaa yhteiskuntaa kehittämällä liiketoimintakriittisiä ohjelmistoja ja palveluja. Parannamme ihmisten arkea sujuvoittamalla ja automatisoimalla yritysten ja organisaatioiden päivittäisiä tehtäviä. Konserni toimii Pohjois-Euroopan lisäksi Keski- ja Itä-Euroopassa, Benelux-maissa ja Latinalaisessa Amerikassa. 14 000 työntekijää, 1 200 000 yksityisen ja julkisen sektorin asiakasta ja 2,1 mrd. euron liikevaihto vuonna 2021 sitouttavat meidät työskentelemään kohti parempaa huomista. www.visma.fi

Visma
Keskuskatu 3
00100 Helsinki
Finland