Ohita
Visma Sign on sähköinen allekirjoituspalvelu
Visma Sign on sähköinen allekirjoituspalvelu

Tiedote -

Sopimusprosessit ovat murroksessa - Visma Signilla on allekirjoittanut sähköisesti jo miljoona yksittäistä henkilöä

Sähköinen allekirjoittaminen on kasvanut eksponentiaalisesti. Tällä hetkellä päivässä allekirjoitetaan sähköisesti saman verran kuin vuonna 2011 yhteensä. Miljoona yksittäistä henkilöä on allekirjoittanut sähköisesti Suomessa Visma Signilla. Yritysten sopimusprosessien sähköistämistä tukevat erityisesti tietoturvallisuus, helppous sekä lainvoimaisuus.

Sähköinen allekirjoitus perustuu vahvaan tunnistautumiseen, jolla varmistetaan allekirjoittajan henkilöllisyys pankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla ajasta ja paikasta riippumatta. EU-direktiivi ja Suomen laki on tunnustanut sähköiselle allekirjoitukselle juridisesti sitovan aseman.

Sähköisen allekirjoittamisen murros

Visma Sign tuli laajasti yritysten ja yksityishenkilöiden saataville vuonna 2011. Allekirjoittajien määrä on kasvanut eksponentiaalisesti. Tällä hetkellä yli miljoona yksittäistä henkilöä on allekirjoittanut Suomessa Visma Signilla ja sähköisiä allekirjoituksia tehdään päivässä määrällisesti saman verran, kuin vuoden 2011 aikana yhteensä.


Kuva: Yksittäisten allekirjoittajien määrän kehitys Visma Sign -palvelussa vuosina 2010-2018

Ensimmäisinä sähköisen allekirjoittamisen omaksuivat vakuutus- ja rahoitusalan yritykset sen tuoman ilmiselvän hyödyn vuoksi. Sähköinen allekirjoitus nopeutti jokapäiväisten asioiden hoitamista ja toistuvia palveluprosesseja huomattavasti.

Tietoturvallinen ja aina todennettavissa

Sähköiseen allekirjoittamiseen liittyy paljon automaattista ja yrityksille näkymätöntä tiedonkulkua. Sen avulla varmistetaan tietoturvallisuus ja tiedon luotettavuus. Allekirjoittaville tahoille jää esimerkiksi täsmällinen tieto allekirjoittajan henkilöllisyydestä, allekirjoituksen ajankohdasta ja allekirjoitetusta asiakirjasta. Kaikki allekirjoittajat ovat alusta alkaen vahvasti tunnistettuja, mikä lisää tietoturvallisuutta ja poistaa selvitystyötä.

Tarkka todennettavuus on vähentänyt myös moneen yritykseen kohdistuvia petosyrityksiä. Kun allekirjoitusprosessi on näin läpinäkyvä ja kattava, huijausyritykset karsiutuvat heti alkuunsa. “Sähköinen asiakirja ja siihen liittyvä allekirjoitus eivät tuhoudu koskaan. Prosessin jokaisesta vaiheesta jää aina jälki. Paperinen vaihtoehto ei yksinkertaisesti yllä samaan miltään kannalta katsottuna”, Antti Larvala, Visma Signin tuotepäällikkö tiivistää.

Sähköinen allekirjoittaminen integroidaan usein yritysten järjestelmiin, jotta sopimusprosessit saadaan automatisoitua mahdollisimman pitkälle. Integraatioiden avulla esimerkiksi vakuutusten tai vuokrasopimusten solmiminen ja niihin liittyvät taustatyöt hoituvat yhdessä hetkessä ja tarvittavat tiedot kulkevat kaikille osapuolille automaattisesti. Lisäksi kaikki pysyy tallessa sähköisessä muodossa.

Vaikka sähköistyminen on jokaisen arkipäivää, sähköinen allekirjoitus saattaa vielä herättää epäilyksiä. “Tietyt tahot saattavat olla epävarmoja sähköisesti allekirjoitetun asiakirjan hyväksymisestä, mutta usein kyse on tiedon puutteesta tai vanhentuneista linjauksista. On mahdollista, että tieto sähköisen allekirjoituksen asemasta ei ole kulkenut asiakirjaa käsittelevälle henkilölle. Standardin mukaisella sähköisellä allekirjoituksella on lain myöntämä asema ja siihen voi luottaa huoletta”, Larvala summaa.

Lisätietoja:
Antti Larvala, +358 50 4343343, antti.larvala@visma.com, Visma Solutions Oy

Visma Solutions
Visma Solutions Oy on Suomen johtava pilvipalveluiden ohjelmistotoimittaja, joka tarjoaa ratkaisut liiketoiminnan hallintaan ja johtamisen tueksi pk-yrityksille. Ratkaisuja käyttää Pohjoismaissa 170 000 yritystä. Visma Solutionsin tuoteperheeseen kuuluvat taloushallinnon ja toiminnanohjauksen ratkaisu Visma Netvisor, työnohjausratkaisut Visma Severa ja ValueFrame, verkkolaskuoperaattorialusta Maventa sekä sähköinen allekirjoituspalvelu Visma Sign. Taustallamme on ketterä pohjoismainen ohjelmistotalo Visma, joka työllistää Suomessa yli 1200 asiantuntijaa. www.vismasolutions.com

Linkit

Aiheet

Kategoriat


Visma tarjoaa ohjelmistoja ja palveluja, jotka yksinkertaistavat ja digitalisoivat keskeisiä liiketoimintaprosesseja sekä yrityksissä että julkisella sektorilla. Konserni toimii Pohjois-Euroopan lisäksi Keski- ja Itä-Euroopassa sekä Benelux-maissa. Yli 8000 työntekijää, yli 800 000 asiakasta ja NOK 8 537 miljoonan (n. 893 milj. euroa) liikevaihto vuonna 2017 tekevät Vismasta yhden Euroopan johtavista ohjelmistoyhtiöistä. www.visma.fi

Suomessa jo yli 1200 Visman asiantuntijaa auttaa asiakkaitaan pysymään askeleen edellä ohjelmistoratkaisujen ja IT-konsultoinnin avulla.

Kotisivu: visma.fi.

Yhteyshenkilö/-t

Sanna Burton

Sanna Burton

Lehdistön yhteyshenkilö Viestintäjohtaja Suomen Visma-yhtiöiden lehdistökontakti 050 322 5222

Liittyvä sisältö

Visma sujuvoittaa liiketoimintaasi: Ohjelmistot - IT-projektit ja -konsultointi

Visma rakentaa toimivampaa yhteiskuntaa kehittämällä liiketoimintakriittisiä ohjelmistoja ja palveluja. Parannamme ihmisten arkea sujuvoittamalla ja automatisoimalla yritysten ja organisaatioiden päivittäisiä tehtäviä. Konserni toimii Pohjois-Euroopan lisäksi Keski- ja Itä-Euroopassa, Benelux-maissa ja Latinalaisessa Amerikassa. 14 000 työntekijää, 1 200 000 yksityisen ja julkisen sektorin asiakasta ja 2,1 mrd. euron liikevaihto vuonna 2021 sitouttavat meidät työskentelemään kohti parempaa huomista. www.visma.fi

Visma
Keskuskatu 3
00100 Helsinki
Finland