Ohita
Norja verkkolaskuttaa suomalaisella teknologialla

Tiedote -

Norja verkkolaskuttaa suomalaisella teknologialla

Suomessa kehitetty Maventa-verkkolasku on noussut kahdessa vuodessa Norjan käytetyimmäksi verkkolaskualustaksi.

Norjassa verkkolaskutus lähti eksponentiaaliseen kasvuun kesällä 2012, kun Norja pakotti rohkealla lainsäädännöllä koko julkishallinnon verkkolaskun käyttäjiksi. Samalla paikallinen julkishallinnon sähköistyksestä vastaava virasto, DIFI, valjastettiin koordinoimaan hanketta.

Suomalaiset Basware, Opus Capita ja Visma-konserniin kuuluva Maventa ovat toimineet Norjassa lainsäädäntömuutoksesta asti, mutta toistaiseksi norjalainen Evry on ollut kotimarkkinoillaan johtaja. Visman verkkolaskutus on Maventa-teknologialla kuitenkin kasvanut nopeiten ja DIFI:n julkaiseman tilaston mukaan helmikuussa 2015 Visma nousi Norjan johtavaksi toimijaksi yli 292 000 välitetyllä verkkolaskulla per kuukausi.

Suomessa kehitetyn Maventan tuotekehitystiimissä ollaan luonnollisesti saavutuksesta ylpeitä. “Verkkolaskutus kansainvälistyy koko ajan. Menestys Norjassa todistaa, että suomalainen ohjelmistokehitys on aidosti kilpailukykyistä maailmalla. Olemme panostaneet erityisesti yhteensopivuuteen paikallisten ohjelmistojen kanssa”, kertoo Business Analyst Risto Collanus.

Visma hankki Maventa-verkkolaskutuksen omistukseensa vuonna 2013. Suomessa tuotettavasta ja kehitettävästä teknologiasta on kaavailtu verkkolaskualustaa koko Visma-konsernin 340 000 asiakasyritykselle. ”Vismassa olemme erittäin tyytyväisiä suomalaisen ohjelmoinnin osaamistasoon. Meillä on nyt hyvä asema sekä Suomessa että Norjassa. Seuraavaksi laajennamme Maventan käyttöä Tanskan ja Hollannin markkinoille”, kertoo tuotejohtaja Trond Ausdal Visma Software Internationalilta.

Lähde:
Laskumäärätilasto DIFI:n sivuilla: http://www.anskaffelser.no/prosess/elektronisk-handel/bruk-av-digitale-verktoy/kontraktsoppfolging-ehf-katalog-ordre-faktura-elma-aksesspunkt/fakturaprosess/ehf-faktura-i-tall


Lisätietoja:
Risto Collanus, Business Analyst, Maventa/Visma Solutions Oy, +358 50 414 6865
Trond Ausdal, Product Manager, Visma Software International, +4798294000
Juhani Mönkkönen, Department Manager, Maventa/Visma Solutions Oy, +358 50 5636957

Aiheet

Kategoriat


Maventa on sähköisen laskutuksen palveluntarjoaja ja verkkolaskuoperaattori, jota käyttää yli 30 000 yritystä 30 eri maassa. Maventa on integroitu yli 40:een taloushallinnon ohjelmistoon. Maventa on osa Visma-konsernia.

Visma tehostaa yritysten toimintaa tarjoamalla ohjelmistoja, ulkoistuspalveluita, kaupankäyntiratkaisuja,vähittäiskaupan IT-ratkaisuja sekä IT-alan projekti- ja konsultointipalveluita. Visma sujuvoittaa ja digitalisoi liiketoimintaprosesseja sekä yksityisen että julkisen sektorin asiakkaille. 340 000 asiakasta Pohjois-Euroopassa käyttää Visman tuotteita ja palveluita. Lisäksi yli 330 000 asiakasta ostaa Visman tarjoamia ratkaisuja palveluina. Visma-konsernissa on 6100 työntekijää, ja vuonna 2013 sen liikevaihto oli noin 750 miljoonaa euroa.Suomessa toimii seitsemän Visma-yhtiöitä, jotka työllistävät yhteensä lähes 1000 asiantuntijaa ja palvelevat yli 50000:tä asiakasta. Lisää tietoa yrityksestä: www.visma.com.

Yhteyshenkilö/-t

Sanna Burton

Sanna Burton

Lehdistön yhteyshenkilö Viestintäjohtaja Suomen Visma-yhtiöiden lehdistökontakti 050 322 5222

Visma sujuvoittaa liiketoimintaasi: Ohjelmistot - IT-projektit ja -konsultointi

Visma rakentaa toimivampaa yhteiskuntaa kehittämällä liiketoimintakriittisiä ohjelmistoja ja palveluja. Parannamme ihmisten arkea sujuvoittamalla ja automatisoimalla yritysten ja organisaatioiden päivittäisiä tehtäviä. Konserni toimii Pohjois-Euroopan lisäksi Keski- ja Itä-Euroopassa, Benelux-maissa ja Latinalaisessa Amerikassa. 14 000 työntekijää, 1 200 000 yksityisen ja julkisen sektorin asiakasta ja 2,1 mrd. euron liikevaihto vuonna 2021 sitouttavat meidät työskentelemään kohti parempaa huomista. www.visma.fi

Visma
Keskuskatu 3
00100 Helsinki
Finland