Ohita
Kilpailu osaajista käy kuumana IT-alalla - Lappeenrantalaisyritykset hakevat ratkaisua omasta rekrytointiammattilaisesta

Tiedote -

Kilpailu osaajista käy kuumana IT-alalla - Lappeenrantalaisyritykset hakevat ratkaisua omasta rekrytointiammattilaisesta

IT-alan kasvu jatkuu vahvana Lappeenrannassa. Resurssipula kuitenkin hidastaa kasvua. Kaupungin suurimmaksi IT-organisaatioksi kasvanut Visma-konserni ja siihen kuuluvat Visma Solutions ja Octo3 ovat päättäneet palkata oman Talent Acquisition Specialistin etsimään ja rekrytoimaan osaavia työntekijöitä.

Tarve on suuri, sillä viime vuonna Visman lappeenrantalaisyhtiöt palkkasivat yhteensä yli 70 uutta työntekijää ja tänä vuonna rekrytointitarve pysynee samalla tasolla. Parhaillaan yrityksissä on avoinna 15 työpaikkaa, pääosin tuotekehitykseen, mutta haussa on myös muun muassa palkanlaskennan ja käyttöliittymäsuunnittelun ammattilaisia.

Perinteisesti tällaisessa tilanteessa käytetään ulkopuolisen rekrytointifirman apua, mutta Visma Solutionsilla ja Octo3:ssa päätettiin ottaa ongelman ratkaisu omiin käsiin. Osaavien hakijoiden puuttuessa rekrytoinnit pitkittyvät ja paikkoja jää täyttämättä. Sen vuoksi yhtiöissä haluttiin ottaa aktiivisempi rooli ja nopeuttaa paikkojen täyttöprosessia.

Hakukenttää halutaan laajentaa ja etsiä osaajia myös Etelä-Karjalan ulkopuolelta. Samaan tähtää Lappeenrannan kaupungin vastikään käynnistynyt rekrytointikampanja, jossa Octo3 ja Visma Solutions ovat myös mukana.

"Haluamamme talentit eivät välttämättä pyöri vapailla markkinoilla, vaan on lähestyttävä myös heitä, jotka eivät aktiivisesti etsi uusia haasteita", sanoo Octo3:n toimitusjohtaja Tommi Laitinen.

Työmarkkinat ovat tällä hetkellä vahvasti polarisoituneet. On osaajia, joille on paljon tarvetta, kun samaan aikaan on henkilöitä, joiden osaaminen tai kehittymishalu ei ole enää tätä päivää.

"Enää ei voi ajatella olevansa "valmis", että ei tarvitsisi kehittää tai kouluttaa itseään. Oppimisen ja kehittymisen on oltava jatkuvaa, tietynlainen mindset", sanoo Visma Solutionsin henkilöstöjohtaja Jenni Toropainen.

Työkulttuurin monistaminen ja työyhteisöön sopivan henkilön valinta ovat merkittäviä asioita rekrytoinnissa ja ne ovat parhaiten hallussa sellaisella, joka on talossa sisällä. Myös oppilaitos- ja opiskelijayhteistyö tulevat olemaan tärkeä osa valittavan henkilön tehtävää. IT-alan osaajien koulutus on selvästi liian vähäistä tarpeisiin nähden ja vielä koulun penkillä istuvista osaajistakin käydään kovaa kilpailua.

"Tällaista palvelua ei oikein voi ostaa ulkoa. Etsimme rohkeita, kehittymishaluisia ja oma-aloitteisia työntekijöitä, joilla on sosiaalista pelisilmää. Kunnianhimoa pitää myös olla ja halua tehdä työpaikastaan kaupungin tai jopa Suomen halutuin työpaikka", Toropainen tiivistää.

Lisätietoja:

Tommi Laitinen, toimitusjohtaja, Octo3, tommi.laitinen@octo3.fi, puh. 0405051324

Jenni Toropainen, henkilöstöjohtaja, Visma Solutions, jenni.toropainen@visma.fi, puh 0407464154

Aiheet


Visma tehostaa yritysten toimintaa tarjoamalla ohjelmistoja, kaupankäyntiratkaisuja, vähittäiskaupan IT-ratkaisuja sekä IT-alan projekti- ja konsultointipalveluita. Visma sujuvoittaa ja digitalisoi liiketoimintaprosesseja sekä yksityisen että julkisen sektorin asiakkaille. 760 000 asiakasta Pohjois-Euroopassa käyttää Visman tuotteita ja palveluita. Lisäksi yli 300 000 asiakasta ostaa Visman tarjoamia ratkaisuja palveluina. Visma-konsernissa on 6 600 työntekijää, ja vuonna 2016 sen liikevaihto oli 7 855 miljoonaa Norjan kruunua (n. 850 milj. euroa). Kotisivu: visma.fi.

Visma makes businesses more efficient, through offerings of software, commerce solutions, retail IT-solutions, and IT-related projects and consulting. Visma simplifies and digitalizes core business processes within the private and public sector. 760,000 customers in Northern Europe utilize Visma’s products and services, and an additional 300,000 use Visma as a hosting partner. The group has 6 600 employees and its net revenue amounted to NOK 7 855 million in 2016. www.visma.com.

Yhteyshenkilö/-t

Sanna Burton

Sanna Burton

Lehdistön yhteyshenkilö Viestintäjohtaja Suomen Visma-yhtiöiden lehdistökontakti 050 322 5222

Liittyvä sisältö

Visma sujuvoittaa liiketoimintaasi: Ohjelmistot - IT-projektit ja -konsultointi

Visma rakentaa toimivampaa yhteiskuntaa kehittämällä liiketoimintakriittisiä ohjelmistoja ja palveluja. Parannamme ihmisten arkea sujuvoittamalla ja automatisoimalla yritysten ja organisaatioiden päivittäisiä tehtäviä. Konserni toimii Pohjois-Euroopan lisäksi Keski- ja Itä-Euroopassa, Benelux-maissa ja Latinalaisessa Amerikassa. 14 000 työntekijää, 1 200 000 yksityisen ja julkisen sektorin asiakasta ja 2,1 mrd. euron liikevaihto vuonna 2021 sitouttavat meidät työskentelemään kohti parempaa huomista. www.visma.fi

Visma
Keskuskatu 3
00100 Helsinki
Finland