Seuraa Visma

Jo 10% suomalaisista on allekirjoittanut sähköisesti

Lehdistötiedote   •   Helmi 02, 2017 15:09 EET

Lähivuosina sähköisiä allekirjoituksia tehdään kymmeniä miljoonia. Vaikutus kansantalouteen on merkittävä.

Sähköinen allekirjoittaminen digitalisoi vahvasti suomalaisten yritysten ja yksityishenkilöiden asioinnin. Torstaihin 2.2.2017 mennessä suomalaisista joka kymmenes – tarkalleen 544 202 henkilöä – on allekirjoittanut sähköisesti Visma Sign -palvelun kautta.

Tuhannet yritykset ja yhteisöt käyttävät sähköistä allekirjoitusta sopimusten, valtakirjojen, pöytäkirjojen, hakemusten, todistusten, tilinpäätösten ja kaikkien muidenkin juridisesti sitovaa allekirjoitusta vaativien asiakirjojen digitalisoimiseksi. “Asiointi suurten vakuutusyhtiöiden, pankkien, vuokranantajien tai rahoitusyhtiöiden kanssa on sujuvaa, mutta sama helppous ja tehokkuus on käytössä myös pienyrityksissä, jopa yksittäisillä henkilöillä”, kertoo Visma Signin johtaja Harri Koponen.

Myös koulumaailma on päättänyt digitalisoida asioinnin. “Yksittäisenä palveluna kenties laajimman joukon suomalaisia tavoittaa tämän kevään aikana koulun ja kodin yhdysside Wilma, joka mahdollistaa viestien lisäksi myös huoltajan allekirjoitusta tarvitsevien asioiden hoidon”, Koponen kertoo.

Asioinnin helppoutta ja merkittävää säästöä

Kun allekirjoitus tarvitaan nopeasti, sähköisesti nimi on alla saman päivän aikana 86% kaikista allekirjoittajista. Allekirjoittajan vahva sähköinen tunnistaminen parantaa asioinnin turvallisuutta ja oikeusvarmuutta niin allekirjoittajalle kuin allekirjoituksen pyytäjällekin.

Työkustannusten näkökulmasta sähköisen allekirjoituksen hankkiminen maksaa noin kolme euroa, josta allekirjoituksen osuus on noin euron. Perinteisellä paperiprosessilla kustannus on vähintään 15 euroa, joka ei vielä sisällä asiakirjan myöhempien vaiheiden kustannuksia. “Esimerkiksi palautuskuorellisen sopimusprosessin kustannus laskee 90 %”, Koponen kuvaa.

Sähköinen allekirjoittaminen kasvaa merkittävästi lähivuosina. Vuonna 2017 sähköisiä allekirjoituksia tehdään Suomessa yksityisellä sektorilla miljoonia, ja lähivuosina kymmeniä miljoonia. “Kansantalouden kannalta vapautuu vähintään puoli miljardia euroa tuottamattomasta työstä yhteiseen kehittymiseen”, Koponen laskee.

Lisätietoja:

Harri Koponen
044 500 0020
harri.koponen@visma.com
Director, Online signature, Visma Sign

Visma Sign digitalisoi sopimusten, pöytäkirjojen, valtakirjojen ja muiden dokumenttien allekirjoittamisen turvallisesti. Katso lisää: allekirjoitus.visma.fi.

Visma tehostaa yritysten toimintaa tarjoamalla ohjelmistoja, kaupankäyntiratkaisuja, vähittäiskaupan IT-ratkaisuja sekä IT-alan projekti- ja konsultointipalveluita. Visma sujuvoittaa ja digitalisoi liiketoimintaprosesseja sekä yksityisen että julkisen sektorin asiakkaille. 500 000 asiakasta Pohjois-Euroopassa käyttää Visman tuotteita ja palveluita. Lisäksi yli 300 000 asiakasta ostaa Visman tarjoamia ratkaisuja palveluina. Visma-konsernissa on 5 500 työntekijää, ja vuonna 2015 sen liikevaihto oli 8 338 miljoonaa Norjan kruunua. Kotisivu: visma.fi.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.