Ohita
Provad ja Giosg tarjoaa itseoppivan chatbot-ratkaisun, joka kehittyy ja oppii jokaisesta palvelutapahtumasta.
Provad ja Giosg tarjoaa itseoppivan chatbot-ratkaisun, joka kehittyy ja oppii jokaisesta palvelutapahtumasta.

Tiedote -

Itseoppiva chatbot voi varata lääkärin asiakkaan puolesta

Itseoppiva chatbot eroaa perinteisistä chatboteista siten, että se kykenee oppimaan sekä itsenäisesti että asiakaspalvelijan ohjaamana koko ajan uutta. Sen sijaan että se tiukan paikan tullen latelisi liudan vääriä vastauksia asiakkaalle, osaa se tarvittaessa pyytää apua asiakaspalvelijalta tilanteen ratkaisemiseksi. Tällaisen chatbotin käyttöönotto on asiakkaalle jo erityisen helppoa.

Itseoppiva chatbot kykenee sekä itsenäiseen että asiakaspalvelijaa avustavaan toimintaan ja siitä on paljon enemmän iloa kuin perinteisestä, omassa kanavassaan rupattelevasta ja kyselevästä chatbotista. Itseoppiva chatbot mahdollistaa asiakkaalle paitsi sisältörikkaamman 24/7-palvelun, myös chatbotin liittymisen saumattomasti koko asiakaspalvelun kommunikaatiovirtaan. Chatbot voi esimerkiksi toimittaa dokumentteja, tallentaa ja tarkastaa tietoja tai tehdä ajanvarauksia vaikkapa omalle lääkärille.

Itseoppiva chatbot kehittyy ja oppii jokaisesta palvelutapahtumasta. Näin asiakaspalvelutilanteissa vältytään harmillisilta tilanteilta, joissa chatbot antaa toistuvasti vääriä vastauksia asiakkaan kysymyksiin. Asiakas turhautuu ja pahimmassa tapauksessa ottaa yhteyttä toiseen palveluntarjoajaan.

Väärät vastaukset vähenevät

Vismaan kuuluvan asiakaspalveluteknologian erityisosaajan Provad Oy:n robotiikkapalveluiden johtaja Esa Reilio kertoo, että kun perinteinen chatbot viedään seuraavalle osaamistasolle, alkaa se toden teolla palvelemaan niin asiakasta kuin palveluntarjoajaa.

"Kun tällainen osaava ja oppiva chatbot kohtaa kysymyksen, johon se ei osaa vastata, se siirtää kysymyksen automaattisesti asiakaspalvelijalle. Se ymmärtää, ettei sen varastosta löydy valmiiksi oikeaa tietoa juuri tähän kysymykseen. Ja mikä parasta, osaava chatbot oppii asiakaspalvelijan työstä niin, että seuraavalla kerralla se kykenee hoitamaan vastaavanlaisen tilanteen itsenäisesti."

Itseoppivan chatbotin työtehtävät toimivat myös toisinpäin. Se voi antaa asiakaspalvelijalle erilaisia vastausvaihtoehtoja palvelutilanteen aikana. Mikäli vastausvaihtoehdot eivät olisi asiakaskohtaamiseen tai sen tunnelmaan sopivia ja asiakaspalvelija päätyisi kirjoittamaan oman vastauksensa asiakkaalle, osaava chatbot oppii tästäkin seuraavaa kertaa varten.

"Perinteisesti chatbotit ovat olleet irrallaan asiakaspalvelujärjestelmistä erillisenä teknologiapalasena. Suomen johtavan chat-toimittajan Giosgin ja Provadin teknologioiden integroinnin avulla olemme nyt rakentaneet ympäristön, jossa ihmistuki ja opettaja on aina lähellä. Lisäksi käyttöönotosta on tehty erityisen helppoa. Asiakas saa chatin käyttöönsä jopa päivässä ja chatbotinkin 3-4 viikossa", kiteyttää Provadin senior Business Advisor Tomi Korpaeus.

Asiakkaalle saumatonta palvelua

Korpaeus on ilahtunut entistä tiiviimmästä yhteistyöstä Giosgin kanssa.

"Saamme pitkään yhteistyöhömme rutkasti lisää syvyyttä tarjoamamme asiakaspalveluympäristön ja koneoppivan tekoälyn ansiosta. Toki järjestelmämme on integroitavissa muihinkin ympäristöihin, mutta Giosg on parasta mitä markkinoilla on saatavilla ja suosittelemme sitä ehdottomasti chat-kumppaniksi."

Giosgin Partner Manager Teemu Hirvonen näkee Provadin ja Giosgin yhteistyössä yhdistyvän kaksi tärkeää asiaa - erinomaisen asiakaspalvelun ja myynnillisyyden.

"Provadin asiantuntevuus kommunikaatiovirtojen automatisoijana ja asiakaspalvelun kehittäjänä sekä meidän erikoisalamme eli myynnillinen chat-ratkaisu näkyvät asiakkaalle saumattomana palveluna. On ilo viedä jo vuosien yhteistyötä Provadin kanssa yhä eteenpäin ja antaa asiakkaille kanava käyttäjäystävälliseen asiakaspalveluun ja yritykselle moderni tapa myyntiin. Yhdistämällä Provadin Lotta Tukiälyn™ ja verkkovierailijoiden toiminnasta koneopitun tietämyksen tarjoamme asiakaspalveluihin tehoa ja parempaa asiakaskokemusta."

Tutustu Lotta Tukiälyyn: https://www.provad.fi/robotiikka-ja-koneoppiminen-asiakaspalvelussa

Lisätietoja:
Esa Reilio, Head of RPA, Provad Oy, 040 502 6762
Teemu Hirvonen, Partner Manager, Giosg, 050 367 7878

Giosg Oy
Vuonna 2011 perustettu Giosg on ohjelmistoyritys, joka tarjoaa intuitiivisia ratkaisuja yhdistämällä tiedot ja tekoälyn (AI) monipuoliseen tekniikkaan. Giosgin ratkaisut mahdollistavat luovia tapoja olla vuorovaikutuksessa verkkokävijöiden ja asiakkaiden kanssa. www.giosg.com

Provad Oy
Provad auttaa yrityksiä ja sen työntekijöitä tarjoamaan ihmisen arvoista asiakaspalvelua. Asiakaspalvelijan avuksi Provad tuottaa robotiikkaan ja koneoppimiseen perustuvia työkaluja, jotka vapauttavat aikaa ja mahdollistavat henkilökohtaisen palvelun kaikissa kohtaamisissa, ajasta, paikasta ja kanavasta riippumatta.
Provad on perustettu vuonna 2003 ja se työllistää 35 henkilöä Espoossa ja Tampereella. Provad on osa nopeasti kasvavaa Visma-konsernia.
Lisätietoja: Kotisivut / LinkedIn / Facebook / Twitter / Instagram

Aiheet

Kategoriat


Visma tarjoaa ohjelmistoja ja palveluja, jotka yksinkertaistavat ja digitalisoivat keskeisiä liiketoimintaprosesseja sekä yrityksissä että julkisella sektorilla. Konserni toimii Pohjois-Euroopan lisäksi Keski- ja Itä-Euroopassa sekä Benelux-maissa. Yli 9500 työntekijää, yli 1 000 000 asiakassopimusta ja 1,2 mrd. euron liikevaihto vuonna 2018 tekevät Vismasta yhden Euroopan johtavista ohjelmistoyhtiöistä. www.visma.fi

Suomessa jo yli 1300 Visman asiantuntijaa auttaa asiakkaitaan pysymään askeleen edellä ohjelmistoratkaisujen ja IT-konsultoinnin avulla.

Kotisivu: visma.fi.

Yhteyshenkilö/-t

Sanna Burton

Sanna Burton

Lehdistön yhteyshenkilö Viestintäjohtaja Suomen Visma-yhtiöiden lehdistökontakti 050 322 5222

Liittyvä sisältö

Visma sujuvoittaa liiketoimintaasi: Ohjelmistot - IT-projektit ja -konsultointi

Visma rakentaa toimivampaa yhteiskuntaa kehittämällä liiketoimintakriittisiä ohjelmistoja ja palveluja. Parannamme ihmisten arkea sujuvoittamalla ja automatisoimalla yritysten ja organisaatioiden päivittäisiä tehtäviä. Konserni toimii Pohjois-Euroopan lisäksi Keski- ja Itä-Euroopassa, Benelux-maissa ja Latinalaisessa Amerikassa. 14 000 työntekijää, 1 200 000 yksityisen ja julkisen sektorin asiakasta ja 2,1 mrd. euron liikevaihto vuonna 2021 sitouttavat meidät työskentelemään kohti parempaa huomista. www.visma.fi

Visma
Keskuskatu 3
00100 Helsinki
Finland