Ohita
Etäopetus laittoi Wilman todelliseen testiin - Visma Enterprisen onnistunut vuosi mahdollisti pelilahjoituksen

Tiedote -

Etäopetus laittoi Wilman todelliseen testiin - Visma Enterprisen onnistunut vuosi mahdollisti pelilahjoituksen

Vuoden 2020 keväällä matkustaminen loppui kuin seinään ja koulut siirtyivät etäopetukseen. Se näkyi luonnollisesti myös Visma Enterprisen ohjelmistojen käytössä - M2 matka- ja kuluhallinta sekä koulujen verkkopalvelu Wilma olivat ihan uudenlaisten haasteiden äärellä, molemmat eri tavoin.

Poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta Visma Enterprisen vuosi oli liikevaihdollisesti ja tuloksellisesti edellisvuotta parempi. Yrityksen liikevaihto oli 19,7 miljoonaa, ja kasvua edelliseen vuoteen verrattuna oli 2,7%. Koronavuonna kasvu on merkittävä, sillä matka- ja kuluhallinnan ohjelmisto M2:n osalta transaktiot putosivat keväällä matkustusrajoitusten vuoksi isoimmillaan jopa 60% edelliseen vuoteen verrattuna.

Osana miljoonien ihmisten arkea

Toimitusjohtaja Jukka Holmin mukaan iso syy hyvään tulokseen on yrityksen ohjelmistot, jotka liittyvät ihmisten jokapäiväiseen elämään ja turvaavat yhteiskunnan arjen pyörimisen. Vuoden aikana keskeiseksi tuotteeksi nousi Wilma, joka on yksi tärkeimmistä viestintätyökaluista kodin ja koulun välillä. Nyt sitä tarvittiin äkillisesti enemmän kuin koskaan ennen.

“Haastavasta vuodesta huolimatta myös myyntitavoitteet ylitettiin. Tässä suurimpina tekijöinä olivat Wilman siirtyminen SaaS-palveluksi sekä kokonaisvaltaiseen työvoiman ja työvuorolistojen suunnitteluun keskittyvän Numeronin myynnin kasvu. SaaS-liikevaihdossa tehtiin lähes 14% kasvu verrattuna vuoteen 2019”, kertoo Visma Enterprise Oy:n toimitusjohtaja Jukka Holm.

Pandemian aiheuttama muutos laittoi puntaroimaan prioriteetteja uudelleen. Etäkoulun alkaessa Wilman käyttöaste lähes kolminkertaistui kun noin 2 miljoonaa käyttäjää oli tiiviisti linjoilla. Poikkeustilanteenteessa kuormituksen ollessa kovimmillaan Wilman kehitystiimi priorisoi ketterästi kehitystyötä uudelleen, minkä ansiosta Wilma toimii nyt nopeammin kuin koskaan ennen.

Wilmalle myönnettiin syksyllä myös tietoturvasertifikaati (ISO/IEC 27001:2013). Tämä tarkoittaa käytännössä ulkopuolisen auditoijan todistusta siitä, että Wilman tietoturvan kehittäminen on jatkuvaa työtä, ja tietoturvan riskienhallintaa toteutetaan parhaiden käytäntöjen mukaisesti.

Ihmisillä parempaakin tekemistä

Viime vuosi ei ole ollut vain koronan ehdoilla selviämistä, vaikka toki muuttunut tilanne on näkynyt myös yrityksen toimintatavoissa - niin kuin niin monella muullakin yrityksellä. “Etätyö on ollut monelle vismalaiselle arkipäivää jo ennen koronaa, ja yhteinen vastustaja sai meidät ehkä entistä enemmän samaan veneeseen sijainnista riippumatta”, Jukka Holm sanoo.

Muuttunut tilanne pakotti myös miettimään yrityksen tulevaisuutta ja strategiaa uusin silmin. “Meillä kaikilla on varmasti parempaakin tekemistä, kuin taistella toimimattomien järjestelmien parissa. Niinpä otimme tavoitteeksi vapauttaa 48 minuuttia aikaa viikossa johonkin jokaiselle itselleen merkitykselliseen tekemiseen - tämä koskee niin asiakkaitamme kuin meitä itseämmekin”, valottaa Holm.

Hyvä kiertoon

Kotona opiskelu tuli varmasti tutuksi kaikissa suomalaisissa kodeissa vuonna 2020. Vuoden hyvä tulos antoi Visma Enterpriselle mahdollisuuden lahjoittaa vanhaan tuttuun Ekapeliin perustuvan englannin kielen oppimispelin kaikkiin suomalaisiin koteihin vuodelle 2021 yhteistyössä Grapho Groupin kanssa. Lahjoituksen avulla peli on tämän vuoden ajan ilmaiseksi ladattavissa englannin kielen opiskelun tueksi.

“Koska englannin kielen opiskelu alkaa nykyisin jo ensimmäisellä luokalla, toivomme, että GraphoGame antaa pelillistämisen kautta intoa ja samalla opettajillekin helpotusta vieraan kielen opiskeluun. Peli on suunnattu 6-9-vuotiaille lapsille, ja se on lahjoituksen avulla ladattavissa ilmaiseksi sovelluskaupoista koko tämän vuoden. Tammikuun loppuun mennessä peliä oli ladattu jo lähes 60 000 kertaa, mikä on yhtä paljon kuin Suomessa aloittavien ekaluokkalaisten määrä vuosittain”, iloitsee Jukka Holm.

Lisätiedot:
Jukka Holm, toimitusjohtaja, Visma Enterprise Oy, 040 560 6797

Visma Enterprise:
Visma Enterprise tarjoaa monipuolisesti henkilöstö- ja työvoimanhallintaratkaisuja sekä opetushallinnon sähköisiä palveluita. Tuotteisiin kuuluvat Wilma, M2, Saima HR, Numeron ja Tiima. Taustallamme on ketterä pohjoismainen ohjelmistotalo Visma, joka työllistää Suomessa yli 1500 asiantuntijaa.

Aiheet

Tunnisteet


Visma tarjoaa ohjelmistoja ja palveluja, jotka yksinkertaistavat ja digitalisoivat keskeisiä liiketoimintaprosesseja sekä yrityksissä että julkisella sektorilla. Konserni toimii Pohjois-Euroopan lisäksi Keski- ja Itä-Euroopassa sekä Benelux-maissa. Yli 11 000 työntekijää, yli 1 000 000 asiakassopimusta ja 1,5 mrd. euron liikevaihto vuonna 2019 tekevät Vismasta yhden Euroopan johtavista ohjelmistoyhtiöistä.

Suomessa jo 1500 Visman asiantuntijaa auttaa asiakkaitaan pysymään askeleen edellä ohjelmistoratkaisujen ja IT-konsultoinnin avulla. visma.fi.

Yhteyshenkilö/-t

Sanna Burton

Sanna Burton

Lehdistön yhteyshenkilö Viestintäjohtaja Suomen Visma-yhtiöiden lehdistökontakti 050 322 5222

Julkaisuun liittyvää sisältöä:

Visma sujuvoittaa liiketoimintaasi: Ohjelmistot - IT-projektit ja -konsultointi

Visma rakentaa toimivampaa yhteiskuntaa kehittämällä liiketoimintakriittisiä ohjelmistoja ja palveluja. Parannamme ihmisten arkea sujuvoittamalla ja automatisoimalla yritysten ja organisaatioiden päivittäisiä tehtäviä. Konserni toimii Pohjois-Euroopan lisäksi Keski- ja Itä-Euroopassa, Benelux-maissa ja Latinalaisessa Amerikassa. 13 600 työntekijää, 1 100 000 yksityisen ja julkisen sektorin asiakasta ja 1,74 mrd. euron liikevaihto vuonna 2020 sitouttavat meidät työskentelemään kohti parempaa huomista. www.visma.fi

Visma
Keskuskatu 3
00100 Helsinki
Finland