Ohita
Yritysopas: 100 suomalaista tarinaa: Näin onnistut yrittäjänä.
Yritysopas: 100 suomalaista tarinaa: Näin onnistut yrittäjänä.

Tiedote -

100 yritysvaikuttajaa haastattelussa: Inhimillisyys korostuu digitalisoituvassa yrityksessä

Digitalisoituvassa maailmassa inhimillisyys on nousemassa uuteen arvostukseen. Suomi100 -hengessä tehdyissä sadan yritysmaailman vaikuttajan haastatteluissa näkyy selkeästi, että ihmisten huomioiminen on tulevaisuudessa yksi tärkeimmistä asioista, joilla yritys voi tavoitella menestystä.

Visma Solutions Oy haastatteli sata suomalaista yrittäjää ja yritysmaailman vaikuttajaa Suomen Yrittäjien toimitusjohtajasta Danske Bankin pääekonomistiin, tavallisesta yksin yrittäjästä, sarjayrittäjiin ja kansainvälistyneiden ketjuyritysten toimitusjohtajiin. Kaikille esitettiin sama kysymys. Miten yrittämisellä menestyy tulevaisuuden Suomessa?

Laajasta neuvojen skaalasta nousevat selkeästi esiin inhimilliset arvot. Eniten vastaajat painottivat yrittäjän omia ominaisuuksia, rohkeutta asettaa tavoitteita, kykyä oppia uutta ja verkostoitua. Sen jälkeen tärkeimmiksi tekijöiksi nousivat asiakas ja henkilöstö.

Yritysmaailmassa arvioidaan, että loistava asiakaspalvelu tulee olemaan merkittävä kilpailuvaltti nykyisen itsepalvelukulttuurin vastapainoksi. Erinomaisella asiakaspalvelulla voi erottautua kilpailijoista. Vastauksista käy ilmi, että digitalisoituminen itse asiassa parantaa yritysten mahdollisuuksia panostaa asiakkaaseen, kun järjestelmät hoitavat rutiininomaiset työt automaattisesti.

- Järjestelmien avulla tapahtuu vähemmän virheitä, tulee vähemmän hävikkiä ja asiakkaat saavat parempaa palvelua, sanoo Expak Oy:n toimitusjohtaja Tommi Hyyrynen.

- Nykyään, kun itsepalvelusta on tullut arkipäivää, on hyvä asiakaspalvelu yhä useammin se merkityksellinen asia. Yrityksen tuote voi olla bulkkitavaraa, mutta kilpailuvaltiksi onkin valittu asiakaskokemus, sanoo Akateemisen yksikön johtaja Sami Saarenketo Lappeenranta University of Technologystä.

Henkilöstöasioissa tärkeään asemaan nousevat rekrytoinnit. Monista menestyvistä yrityksistä kerrottiin, että heillä rekrytoinnissa etsitään erityisesti hyviä persoonia. Sellaisia, jotka täydentävät erinomaisesti olemassa olevaa tiimiä.

- Rekrytoinneissa ei kannata tyytyä ihan hyvään, vaan pitää etsiä sitä täydellistä. Kannattaa mieluummin kärsiä hetken aikaa työvoimapulasta kuin palkata henkilö, joka ei välttämättä sovi työryhmään, sanoo Inhouse Group Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Eero Klemetti.

Rekrytoinnin jälkeen työntekijä pitää saada innostumaan työstään ja olemaan ylpeä työpaikastaan. Häntä pitää kannustaa tekemään itsenäisiä päätöksiä ja jopa epäonnistumaan.

- Helpompaa on hätyyttää hyvät tekijät pois sanomalla, että näin nämä asiat pitää tehdä. Jos heillä on tarpeeksi tilaa tehdä ja kehittää, niin he pysyvät talossa, kertoo Visma Solutionsin toimitusjohtaja Ari-Pekka Salovaara.

Lisää menestysvinkkejä yrittäjille löytyy 4.12.2017 julkaistusta vapaasti ladattavasta yritysoppaasta 100 suomalaista tarinaa: Näin onnistut yrittäjänä. Oppaan voi ladata osoitteesta: netvisor.fi/solutions100.

Lisätietoja projektista:
Visma Solutions Oy on virallinen Suomi100 -ohjelmakumppani. Haastattelimme projektin aikana, huhti-marraskuussa sata yrittäjää ja yritysmaailman vaikuttajaa. Tuloksena syntyi opas, josta löytyy kokeneiden asiantuntijoiden neuvoja erilaisiin yrittäjän kohtaamiin tilanteisiin ja tarpeisiin. Haastatteluita on julkaistu viikottain Netvisor-blogissa ja somessa hashtagilla #solutions100.

Yhteyshenkilö:
Ani Malmi, Content Producer +358 41 432 84 31, ani.malmi@visma.com

Visma Solutions Oy on Suomen johtava pilvipalveluiden ohjelmistotoimittaja, joka tarjoaa ratkaisut liiketoiminnan pyörittämisen ja johtamisen tueksi pk-yrityksille. Ratkaisuja käyttää Suomessa jo yli 65.000 yritystä. Visma Solutionsin tuoteperheeseen kuuluvat taloushallinnon ja toiminnanohjauksen ratkaisu Visma Netvisor, työnohjausratkaisut Visma Severa ja ValueFrame, budjetoinnin ja raportoinnin työkalu Visma Navita, verkkolaskuoperaattorialusta Maventa sekä sähköinen allekirjoituspalvelu Visma Sign. Taustallamme on ketterä pohjoismainen ohjelmistotalo Visma, joka työllistää Suomessa yli 900 asiantuntijaa. www.vismasolutions.com

Linkit

Aiheet

Kategoriat


Visma tehostaa yritysten toimintaa tarjoamalla ohjelmistoja, kaupankäyntiratkaisuja, vähittäiskaupan IT-ratkaisuja sekä IT-alan projekti- ja konsultointipalveluita. Visma sujuvoittaa ja digitalisoi liiketoimintaprosesseja sekä yksityisen että julkisen sektorin asiakkaille. 760 000 asiakasta Pohjois-Euroopassa käyttää Visman tuotteita ja palveluita. Lisäksi yli 300 000 asiakasta ostaa Visman tarjoamia ratkaisuja palveluina. Visma-konsernissa on 6 600 työntekijää, ja vuonna 2016 sen liikevaihto oli 7 855 miljoonaa Norjan kruunua (n. 850 milj. euroa). Kotisivu: visma.fi.

Visma makes businesses more efficient, through offerings of software, commerce solutions, retail IT-solutions, and IT-related projects and consulting. Visma simplifies and digitalizes core business processes within the private and public sector. 760,000 customers in Northern Europe utilize Visma’s products and services, and an additional 300,000 use Visma as a hosting partner. The group has 6 600 employees and its net revenue amounted to NOK 7 855 million in 2016. www.visma.com.

Yhteyshenkilö/-t

Sanna Burton

Sanna Burton

Lehdistön yhteyshenkilö Viestintäjohtaja Suomen Visma-yhtiöiden lehdistökontakti 050 322 5222

Visma sujuvoittaa liiketoimintaasi: Ohjelmistot - IT-projektit ja -konsultointi

Visma rakentaa toimivampaa yhteiskuntaa kehittämällä liiketoimintakriittisiä ohjelmistoja ja palveluja. Parannamme ihmisten arkea sujuvoittamalla ja automatisoimalla yritysten ja organisaatioiden päivittäisiä tehtäviä. Konserni toimii Pohjois-Euroopan lisäksi Keski- ja Itä-Euroopassa, Benelux-maissa ja Latinalaisessa Amerikassa. 14 000 työntekijää, 1 200 000 yksityisen ja julkisen sektorin asiakasta ja 2,1 mrd. euron liikevaihto vuonna 2021 sitouttavat meidät työskentelemään kohti parempaa huomista. www.visma.fi

Visma
Keskuskatu 3
00100 Helsinki
Finland